VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vyškovem

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e - Zbrojovka i přes poměrně nadějnou první půli nakonec v sedmém kole Chance Národní ligy nezískala ani bod, Vyškovku v Drnovicích podlehla 0:1. Trenéra Hynka nejvíce mrzely právě neproměněné šance z první půle.

„Myslím, že jsme zahráli dobrý první poločas, v němž jsme mohli dát dvě nebo tři branky. Dvě situace byly hodně silné, tyčka a Potočného šance. Mohli jsme být ještě přesnější a lépe držet balony, ale příležitosti, abychom poločas vyhráli, jsme měli. Nicméně z poslední standardky jsme inkasovali gól do šatny. Do druhé půle jsme šli s odhodláním zápas zvrátit, ale žádnou čistou šanci už jsme si nevytvořili. Možná dva závary, ale to bylo na obrat málo. A jelikož soupeř nevyužil možnosti, které jsme při otevření naší hry nabídli, vyhrál jediným gólem. Já mu gratuluji a musíme jít dál,“ shrnul Hynek průběh duelu.

Zmínil také situaci, která vyústila až ve slovní rozepři trenérů na konci zápasu. "„Nevrácení balonu po zranění bylo asi největší kaňkou, chci ujistit všechny, že tímto směrem Zbrojovka jít nechce a nepůjde. V té rychlosti a vinou toho, že situace byla daleko od lavičky, jsme s tím nemohli nic udělat, ale chceme, aby tyto věci byly v rámci fair play. Na trenéra Kameníka se nezlobím a částečně mu rozumím, ale osobně mne to osočení mrzí. Studovali jsme spolu licenci a myslím, že je o mně známo, že jsem hodně slušný člověk a vedu hráče v duchu fair play. On jako trenér by si měl uvědomit, co trenér z lavičky ovlivní a co ne. Vyříkali jsme to, myslím, že to úplně nevzal, ale to si musí v sobě vypořádat on.“

Při skládání sestavy museli trenéři oželet nově i Davida Jambora, který si poranil koleno. Jeho místo zaujal sedmnáctiletý Daniel Polák. „Obecně myslím, že mladí hráči odvádějí kvalitní výkony. Ať už to jsou Poli, Švanci, Hamzič nebo Jumbo. Jsou to kluci, kteří na sobě makají, na hřišti ukazují, že si šanci zaslouží a je dobře, že tam jsou. Bude teď na nich, jak budou zdraví, jak budou pracovat na všech věcech, které k fotbalu patří. Je to jedna z pozitivních věcí.“

A co otázka rozšíření kádru? „I výše zmíněný fakt ukazuje, že potřebujeme posílit, dovést ještě nějaké hráče. Abychom měli větší sílu, variabilitu a kvalitu. Nějakým způsobem na tom pracujeme, věřím, že ještě nějaké hráče dovedeme."

Situace v tabulce každopádně po třetí prohře není veselá. „Dnešním zápasem se to trochu lámalo, je tam hodně týmů na osmi, devíti bodech. Teď nás čeká Zlín, tedy další velice náročné utkání. Víme, v jaké situaci se nacházíme, jakými změnami procházíme a jaké změny nás ještě potkají, aby se vše pohnulo pozitivnějším směrem i v náladě kolem klubu. Ale musíme trénovat, musíme hrát. Když dáme góly, můžeme pomýšlet na výhru, ale dva zápasy jsme nedali žádný a to je posun tabulkou pak samozřejmě náročný. I my jako realizák se musíme podívat, jak k tomu přispět lépe. Ukáže se každopádně během podzimu, na co to bude stačit, koho se nám povede přivést. První týmy nějaký náskok mají, ale pořád jsme ve vlaku a jedeme,“ zakončil Hynek tiskovku.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...