VIDEO: Rozhovor s Filipem Večeřou

VIDEO: Rozhovor s Filipem Večeřou

B r n o – Dvě výhry, dva vstřelené góly. Filip Večeřa může být s úvodem sezóny spokojený – béčko Zbrojovky se po dvou kolech usadilo na první pozici a osmnáctiletý útočník k tomu přispěl výraznou měrou.

„Určitě to hodnotíme kladně, navíc proti těžkým soupeřům, nedostali jsme gól a šest vstřelených branek se taky počítá. Panuje tedy velká spokojenost,“ souhlasí Filip.

On sám k dobrému úvodu přispěl dvěma góly a jednou nahrávkou. Na hřišti Uherského Brodu skóroval po rohovém kopu, se Zlínskem nadvakrát zakončil brejk. „Když má útočník góly a asistence, je vždycky rád. U druhého gólu proti Zlínsku jsem měl i trochu štěstí, gólman mi to vyrazil do kroku.“

V utkání proti loni druhému Zlínsku přidal Večeřa i nezištnou přihrávku na gól Daniela Švancary. „Slyšel jsem Švanyho po své levé ruce, jak řve, ani jsem ho neviděl. On vlastně řval asi deset metrů předtím, než jsem se dotkl balonu,“ smál se. „Tak jsem mu to píchl a naštěstí to vyšlo. Byl to dobrý zápas, vyšla nám taktika, kterou jsme nastolili, a výsledek 4:0 to jen podtrhuje. Rozebrali jsme si na videu některé věci, to nám pak v zápase pomohlo.“

Že by ale mladí Zbrojováci podlehli uspokojení? To nehrozí, už jen díky trenérům. Na hřišti navíc i letos vykonává dozor nad mladými hráči hrající kouč Peter Štepanovský. „Hodně nám svými zkušenostmi pomáhá. Taky kapitán Vojta Šmid už má hodně zkušeností, které nám předává. K tomu přišli borci z dorostu, zatím se chytají velmi dobře. A v bráně máme Hložana, který má super formu, chytil i penaltu,“ připomíná Filip dvě čistá konta Michala Hložánka.

Suma sumárum, šest bodů po dvou kolech je dobrým vkladem pro splnění hlavního přání Zbrojováků – klidné sezóny. „Určitě se nechceme prát na konci o sestup, chceme být co nejvýše. Čím výše, tím lépe,“ souhlasí Večeřa, který část týdne většinou tráví i s prvním mužstvem. „Když jsem v béčku, snažím se při zápase být co nejlepší a nejplatnější pro tým. A to samé platí pro tréninky s áčkem,“ uzavřel hráč, který má na kontě zatím jeden ligový a jeden pohárový start za muže.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha
A-tým
26.09.2024 | Martin Lísal

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha

B r n o - Součástí zápasového bulletinu byl v sobotu i rozhovor s brankářem Filipem Muchou. Jeho...
Béčko prohrálo v Třinci, inkasovalo po 304 minutách
B-tým
25.09.2024 | Martin Lísal

Béčko prohrálo v Třinci, inkasovalo po 304 minutách

T ř i n e c - Brněnský B tým sahal na hřišti třetího Třince po bodovém zisku, v samém závěru ale...
VIDEO: Na gól jsme dobře zareagovali, těšilo Mičudu
A-tým
25.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Na gól jsme dobře zareagovali, těšilo Mičudu

F r e n š t á t p o d R a d h o š t ě m - Byl v pravý čas na pravém místě - a dočkal se odměny....