VIDEO: Jsem odchovanec, je to velká čest, říká o kapitánské pásce Jambor

VIDEO: Jsem odchovanec, je to velká čest, říká o kapitánské pásce Jambor

T á b o r – Zbrojovku vedl do dnešního utkání poměrně překvapivý kapitán - při absencích zkušenějších hráčů navlékl pásku jednadvacetiletý záložník David Jambor. Tedy borec, který s výjimkou hostování strávil ve Zbrojovce celou kariéru od prvních fotbalových kroků.

To byl ostatně důvod, proč se trenér Hynek rozhodl pro tuto volbu, byť Jambor naskočil letos v základní sestavě vůbec poprvé. "Když jsem se to dozvěděl, panovalo překvapení, ale samozřejmě i radost. Jsem odchovanec Zbrojovky, je to velká čest. Nechtěl jsem té pásce udělat ostudu, takže jsem rád, že jsme vyhráli,“ usmíval se David na pozápasové tiskovce. „Jeli jsme sem s tím, že chceme odvézt tři body, máme je, takže jsme spokojení. Byl to těžký zápas.“

Že by se páskou nechal nějak přehnaně svazovat? „Ne, na hřišti už člověk ten tlak tolik necítí, všechno to z vás spadne.“ Rozdíl je nicméně minimálně v tom, že jednou z nepsaných povinností kapitána je diskutovat s rozhodčím. Právě to Jambora v první půli čekalo několikrát, ať už při zákroku na Hamzu, nebo při sporném souboji ve vápně, kdy si Zbrojováci žádali penaltu. „Emoce panovaly, ale hlídal jsem se, nebylo tam něco, že bych nadával. Rozhodčí mi říkal, že tam protihráč sice skočil skluzem, ale hrál balon. Nesouhlasil jsem, ale bylo to jeho rozhodnutí,“ popisoval Jambor.

Kromě poctivé práce ve středu pole se zapojoval i do ofenzivy, na konci poločasu mohl Zbrojovce vystřelit vedení. „Hodně si to vyčítám, měl jsem zavřít oči a napálit to tam.“

Naštěstí to Jambora mrzet nemuselo – zápas ve druhé půli rozhodl Kuba Řezníček a v kabině si tak Zbrojováci mohli užít vítězný pokřik. A při absenci Kuby Šurala jej vedl právě David. „Těžké to nebylo, byl to spíš nezvyk, že to neřval Šury. Ale v jeho nepřítomnosti jsem se toho rád zhostil. Nicméně to musím ještě doladit, kdybych někdy náhodou znovu dostal tu čest, myslím, že jsem část vynechal,“ pousmál se na závěr.

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...