VIDEO: Góly Jakuba Řezníčka

VIDEO: Góly Jakuba Řezníčka

B r n o - Pět sezón (a kousek), 165 soutěžních zápasů, 81 branek, 19 asistencí. Skvostnou bilanci Jakuba Řezníčka v brněnském dresu jsme se pokusili shrnout krátkým videem. Kubo, ještě jednou díky za vše!

Všechno začalo v červenci 2015. Tehdy sedmadvacetiletý útočník přišel do Brna z Mladé Boleslavi, premiéru si odbyl v přípravě proti Mödlingu. Na první gól čekal docela dlouho. Nejprve se (rovnou dvakrát) trefil v poháru ve Velkém Meziříčí, v lize pak rovněž dvakrát skóroval v 7. kole proti Slovácku.

Sám tehdy říkal, že se potřebuje chytit klidně i šťastným gólem. To se stalo a bylo z toho nakonec třináct ligových tref, včetně například vítězného zásahu proti Plzni. O rok později Řezňa skóroval sedmkrát a vysloužil si tak angažmá v Plzni.

Zdálo se, že tím příběh končí, ale nebylo tomu tak. V létě 2021 se Řezníček už jako zkušený matador do Brna vrátil. Pokud měl někdo o smyslu tohoto kroku pochybnosti, hned další sezóna jej přesvědčila o opaku. Řezňa opět na gól nějakou dobu čekal, trefil se poprvé až ve čtvrtém kole. Ale rovnou čtyřikrát! Nevídaný kousek odnesla Jihlava, což je vůbec nejoblíbenější Kubův soupeř během brněnského angažmá. Její konto zatížil celkem šesti góly, zmíněný čtyřgólový počin ze srpna 2021 je jen těžko překonatelný.

Pětkrát se ve druhé lize trefil proti Líšni a v té první proti Pardubicím. To už bylo poté, co osmnácti góly pomohl Zbrojovce k návratu mezi elitu. A v první lize toto číslo ještě o gól překonal. Dařilo se mu i proti Teplicím, Baníku a Zlínu (dal jim po čtyřech gólech). Jednodušší možná bude říci, proti komu v našem dresu neskóroval - odolaly mu defenzivy Slavie a Českých Budějovic. Ve druhé lize Kuba nepotkal soupeře, kterému by nedal alespoň jeden gól.

Čtyřikrát se stal nejlepším střelcem klubu, ve dvou druholigových sezónách ovládl pořadí kanonýrů soutěže, v první lize mu tato pocta unikla v samém závěru. Vyhlášen byl nicméně nejlepším útočníkem této sezóny, navíc byl nominován jako náhradník do reprezentace, na dva góly se přiblížil elitnímu Klubu ligových kanonýrů.

Zbylé dvě trefy teď Kuba touží přidat v novém klubu - v pražské Dukle. Na zdejším hřišti se trefil dvakrát při výhře 2:1 na podzim 2015. Kubo, držíme palce a ještě jednou díky za vše!

další články

Zbrojovka Brno má nového majitele. Klub přebírá Regionální hospodářská komora Brno
Ostatní
10.09.2024 | Daniel Dvořák

Zbrojovka Brno má nového majitele. Klub přebírá...

B r n o - Regionální hospodářská komora Brno je novým majoritním vlastníkem fotbalové Zbrojovky....
PREVIEW: Béčko vyzve Blansko, hraje se na Srbské
B-tým
09.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko vyzve Blansko, hraje se na Srbské

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v řadě představí doma, tentokrát na hlavním stadionu na Srbské....
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 9. do 15. září
Ostatní
09.09.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 9. do 15. září

B r n o - Reprezentační pauza je u konce, Zbrojováci si na svůj zápas nicméně počkají až do...