VIDEO: Daniel Polák o svém debutu v základní sestavě

VIDEO: Daniel Polák o svém debutu v základní sestavě

D r n o v i c e - Sedmnáctiletý Daniel Polák má za sebou debut v základní sestavě. Shodou okolností v Drnovicích, kde jeho otec připsal před 26 lety první ligový start. Nakonec ale v utkání s domácím Vyškovem musel vstřebávat prohru 0:1.

„Bavili jsme se o tom,“ potvrdil Daniel dávnou vzpomínku na taťkův první start. „Táta se mi odmalička snaží radit, hrával stejný post jako já. V tomto mám výhodu. A to, že měl kariéru, jakou měl, to mě motivuje taky. V dorostu mi radil víc, věci, jak se nastavit, kam si naběhnout, že je třeba hrát rychleji balony. Ale rozebíráme spolu každý zápas."

Jak tedy zhodnotit ten dnešní? "„Myslím, že jsme nejprve byli lepším týmem, pak jsme dostali blbý gól ze standardky. Druhý poločas Vyškov zalezl, bylo to těžké, měli nějaké brejky. Nahoru dolů, těžký zápas. Mrzí mě to, máme nějaký styl hry, který postupně roste, ale nepřináší to zatím výsledky. Mrzí nás to všechny a musíme dělat vše pro to, aby se to zlepšilo.“

První start v základní sestavě je nicméně milník, na který se nezapomíná. „Jsem hrozně rád, protože jsem o tom snil už jako malý kluk. A věřím, že jsem udělal vše pro to, abych se trenérovi ukázal a místo si udržel. Snažím se pomoci týmu, před zápasem nervozita trochu byla, ale na hřišti to ze mě spadlo. Chtěl jsem si to užít a ukázat, že na to mám, zabojovat o základ a udržet se v něm.“

Do duelu nakonec zasáhl i Daniel Švancara, Polákův souputník. Jejich osud je v mnohém podobný, jen posty se liší. „Jsme podobně staří, známe se asi od deseti let, chodili jsme spolu na základní školu. Máme spolu dobrý vztah a doufám, že to tak bude pokračovat,“ završil Polák, který je součástí Zbrojovky právě od svých deseti let, kdy se s rodinou přestěhoval z Německa.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém
A-tým
13.09.2024 | Martin Lísal

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný...

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
13.09.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Devět hráčů Zbrojovky se v těchto dnech postupně vracelo zpět do Brna z reprezentačních...
Zápasy áčka a béčka odloženy
Ostatní
13.09.2024 | Martin Lísal

Zápasy áčka a béčka odloženy

B r n o - Ligová fotbalová asociace dnes s ohledem na mimořádnou situaci rozhodla o odložení...