U17: Páté místo na Haraštově memoriálu

U17: Páté místo na Haraštově memoriálu

R a k v i c e - Dorostenci Zbrojovky (U17) završili třídenní Haraštův memoriál výhrou proti pražské Spartě. V konečném součtu tak obsadili pátou příčku, přičemž je jediný gól dělil od postupu do finále.

Brňané zahájili turnaj v úterý duelem s pražskou Slavií. V repríze finále Marečkova memoriálu zvítězil pražský tým 2:0 a rázem byl hlavním favoritem na postup do boje o zlato. Finále se totiž týkalo jen vítězů skupin. "Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme kompaktní a nebezpeční, ale nevyužili jsme několik zajímavých situací a po dvaceti minutách jsme bohužel po dvou žlutých kartách šli do oslabení. Do druhé půle jsme prostřídali se snahou oživit hru, bohužel Slavia se po hezké akci prosadila a druhý gól přidala po naší chybě, ve zbytku zápasu jsme pak už neměli kvalitu ani sílu, abychom průběh zdramatizovali," řekl trenér Chuchma, který zastupuje Valdu Horvátha (na stejném turnaji vede národní tým U16).

Situace se ale nakonec pořádně zamotala. Brňané druhý den porazili výběr Bratislavského futbalového zväzu a Slavia podlehla Olomouci. Karty tedy byly rozdané tak, že pokud Zbrojovka porazí Olomouc, postoupí do finále ona. Utkání ale skončilo remízou 0:0, z řady šancí se neujala ani jedna a výsledkem bylo třetí místo ve skupině.

"Ve druhém utkání jsme obměnili sestavu a za koncentraci, pracovitost a soudržnost jsme byli odměněni výhrou a hezkými brankami. Zápas o všechno byl hodně nervózní, ve druhé půli jsme ale zvýšili důraz, měli více ze hry, ale nepodařilo se nám i přes řadu možností skórovat. Se ziskem čtyř bodů jsme tak skončili ve skupině třetí," doplnil Chuchma.

V duelu o konečnou pátou příčku čekala na Zbrojovku pražská Sparta. Bitvu rozhodl jediný gól - po rohovém kopu se hlavou trefil Valenta a rozhodl o tom, že Zbrojováci tedy skončí pátí. Se dvěma inkasovanými góly disponovali nejlepší defenzivou turnaje.

Vítězem Memoriálu se nakonec stala Sigma Olomouc. Čtvrtá skončila reprezentace U16 i s brněnskými trenéry Horváthem a Doležalem a gólmanem Staňkem.

Zbrojovku reprezentovali: Kubík, Jelínek - Dobšík, Fanta, Hrubý, Ivičič, Kupriyanov, Janík, Kříž, Lužný, Mička, Mráček, Pernica, Toman, Valenta, Zejda, Dočekal, Adametz, Klíma, Ferlay. Trenéři Chuchma a Valnoha.

Výsledky Zbrojovky

  • Zbrojovka - Slavia Praha 0:2/li>
  • Zbrojovka - Výběr Bratislavského FZ 3:0 (Klíma, Mráček, Janík)
  • Zbrojovka - Sigma Olomouc 0:0/li>
  • O 5. místo, Zbrojovka - Sparta Praha 1:0 (Valenta)

další články

Martin Jiránek: Moc se na tu práci těším, protože Zbrojovka Brno je pro mě obrovská fotbalová značka
A-tým
17.10.2024 | Jakub Sabol

Martin Jiránek: Moc se na tu práci těším, protože...

B r n o – Poprvé v tiskovém středisku, poprvé v novém formátu. V exkluzivním rozhovoru pro klubový...
SOUHRN: Jak se dařilo Zbrojovákům v reprezentaci?
Ostatní
16.10.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Jak se dařilo Zbrojovákům v reprezentaci?

B r n o - Do Brna se postupně vracejí hráči a trenéři, kteří se zúčastnili reprezentačních srazů....
Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno
A-tým
15.10.2024 | Jakub Sabol

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří...