Sedm Zbrojováků v reprezentaci

Sedm Zbrojováků v reprezentaci

B r n o - Na říjnový reprezentační termín odcestuje tentokrát sedm hráčů Zbrojovky a čtyři členové realizačních týmů, na programu jsou přípravné i kvalifikační zápasy. Další hráči pak na svou šanci čekají jako náhradníci.

Ve výběru U21 tentokrát zastoupení nemáme, součástí týmu U20 je premiérově kustod Jiří Havlíček. "Dvacítka" se utká s Rumunskem a Anglií. Mezi náhradníky jsou Lucas Kubr a Jiří Hamza.

Tým U19 má před sebou první fázi kvalifikace o evropský šampionát. Budou u toho Filip Večeřa a Daniel Polák, nároďák se postupně utká se San Marinem (9. října), Švýcarskem (12. října) a domácím Finskem (15. října). Na šanci jako náhradník čeká David Polášek.

Pevnou součástí mužstva U18 je Daniel Švancara, který se tentokrát vydá ke dvěma zápasům do Srbska (12. a 14. října). Náhradníky jsou Marek Souček a Dominik Komárek.

Ve výběru U17 pro první kvalifikační turnaj je Jan Křivánek. Národní tým se střetne s Běloruskem (9. října), Andorrou (12. října) a domácím Německem (15. října). Na dodatečnou nominaci případně čekají Kryštof Kostelný, Daniel Klíma a Ruben Ferlay.

V běhu už je sraz reprezentace U16, kde figurují Mikuláš Lužný, Adam Vyroubal a Lukáš Staněk, spolu s nimi jsou v akci také trenéři Valdemar Horváth a Martin Doležal. Národní tým má na programu dva duely se Slovenskem.

Ke slovenskému týmu U21, který se chystá na domácí EURO, se připojí trenér Tomáš Čechović. Šimon Mičuda je mezi náhradníky.

další články

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno
A-tým
15.10.2024 | Jakub Sabol

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října
Ostatní
14.10.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října

B r n o - Říjnová reprezentační pauza je u konce, áčko se o víkendu představí na Žižkově. Rezerva...
U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku
Mládež
12.10.2024 | Martin Lísal

U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku

F r ý d e k - M í s t e k - Dorostenci Zbrojovky (U16) o víkendu zvítězili na hřišti...