SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Devět hráčů Zbrojovky se v těchto dnech postupně vracelo zpět do Brna z reprezentačních srazů, spolu s nimi i tři trenéři. Jak se jim dařilo?

V týmu U20 jsme měli dvojí zastoupení. Trenér Šustr nominoval Lucase Kubra a Jiřího Hamzu. Oba nastoupili v základní sestavě utkání s Itálií (1:2) a odehráli poločas. Hamza do druhého zápasu s Tureckem pro nemoc nenaskočil, Kubr hrál závěrečnou půlhodinu. Duel skončil remízou 0:0.

Výběr U19 se dvakrát představil v Estonsku, kde zvítězil 2:1 a 3:2. Daniel Polák nastoupil v druhém utkání v základní sestavě.

Do týmu U18 byli povoláni Daniel Švancara, Albert Mezník a Marek Souček, čekal je tradiční Ježkův memoriál na jihu Moravy. V úvodním utkání s Walesem (0:0) odehráli všichni tři Zbrojováci poslední půlhodinu. Proti USA (0:4) hráli naopak v základní sestavě. V závěrečném utkání s Německem otevřel Švancara skóre, národní tým ale nakonec podlehl 3:7. Mezník se navíc v utkání zranil, Souček šel do hry ve druhé půli.

V reprezentaci U17 byl naším zástupcem Jan Křivánek. V utkání proti Belgii (1:2) naskočil v základní sestavě a odehrál hodinu. Proti Nizozemsku (2:3) šel na hřiště jako střídající hráč.

Dva zápasy s Rumunskem čekaly na tým U16. Asistentem trenéra Kulvajta byl Valdemar Horváth a trenérem brankářů Martin Doležal. Zbrojovák Josef Zdráhal odehrál kompletní druhý zápas (0:1), ten první skončil remízou.

Slovenská reprezentace U21 jako pořadatel EURA kvalifikaci nehraje, na programu měla dva přátelské zápasy - s Maďarskem (2:1) a Běloruskem (6:1). Na srazu nechyběl trenér brankářů Tomáš Čechovič.

další články

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 16. do 22. září
Ostatní
16.09.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 16. do 22. září

B r n o - V aktuálním týdnu se většina týmů Zbrojovky představí doma. Áčko přivítá Líšeň, béčko se...
U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U19) získali v sobotu cenný skalp pražské Slavie. Na hřišti...