SOUHRN: Jak se dařilo Zbrojovákům v reprezentaci?

SOUHRN: Jak se dařilo Zbrojovákům v reprezentaci?

B r n o - Do Brna se postupně vracejí hráči a trenéři, kteří se zúčastnili reprezentačních srazů. Jak se jim vedlo, to zjistíte v tradičním souhrnu.

V týmu U20 jsme tentokrát neměli hráčské zastoupení, součástí realizačního týmu nicméně byl kustod Jiří Havlíček. Výběr nedávného jubilanta Pavla Šustra podlehl doma Rumunsku 0:1 a na hřišti Anglie 0:3.

Výběr U19 se zúčastnil první fáze kvalifikace o EURO. Na úvod proti San Marinu (2:0) nastoupil Daniel Polák v základní sestavě a odehrál 74 minut. Střídal jej Filip Večeřa. Ve druhém utkání proti Švýcarsku (0:1) nastoupil jen Večeřa, hrál šedesát minut. V závěrečném duelu musel tým zvítězit proti domácímu Finsku. To se po obratu povedlo, u výhry 3:2 asistovali Polák i Večeřa jako střídající. Los jarní druhé fáze je na programu v prosinci.

Tým U18 se vydal ke dvěma zápasům do Srbska. Daniel Švancara nastoupil v prvním utkání (2:0) jako střídající hráč. V tom druhém (3:2) hrál v základu a proměněnou penaltou za stavu 0:2 zavelel k obratu.

Také výběr U17 absolvoval první fázi kvalifikace. Jan Křivánek nastoupil do premiéry proti Bělorusku (3:0) jako střídající, odehrál 25 minut. Při výhře s Andorrou (8:0) nechyběl v zahajovací sestavě a připsal si asistenci. Proti Německu (3:3) hrál posledních dvacet minut. Národní tým si postup do jarní fáze zajistil už po dvou zápasech, remíza s domácím Německem nicméně znamenala první příčku ve skupině.

O něco dříve se z reprezentace vrátili hráči a trenéři týmu U16. Součástí realizačního týmu byli Valdemar Horváth a Martin Doležal, národní tým se utkal dvakrát se Slovenskem. Nejprve podlehl 0:1, Adam Vyroubal odehrál závěr duelu. V odvetě naskočil do brány Lukáš Staněk a do pole kromě Vyroubala i Mikuláš Lužný. Všichni přispěli k výhře 3:0, kterou Vyroubal okořenil jednou z branek.

Slovenská reprezentace U21 porazila ve dvou přípravných duelech před domácím EUREM nejprve Řecko 2:1 a poté Wales 4:2. Srazu se jako trenér brankářů zúčastnil Tomáš Čechovič.

další články

Martin Jiránek: Moc se na tu práci těším, protože Zbrojovka Brno je pro mě obrovská fotbalová značka
A-tým
17.10.2024 | Jakub Sabol

Martin Jiránek: Moc se na tu práci těším, protože...

B r n o – Poprvé v tiskovém středisku, poprvé v novém formátu. V exkluzivním rozhovoru pro klubový...
SOUHRN: Jak se dařilo Zbrojovákům v reprezentaci?
Ostatní
16.10.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Jak se dařilo Zbrojovákům v reprezentaci?

B r n o - Do Brna se postupně vracejí hráči a trenéři, kteří se zúčastnili reprezentačních srazů....
Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno
A-tým
15.10.2024 | Jakub Sabol

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří...