První setkání nového vedení s fanoušky Zbrojovky

První setkání nového vedení s fanoušky Zbrojovky

Skalní příznivci Zbrojovky přímo nad tunelem vedoucím na hřiště, proti nim generální ředitel Jan Mynář, sportovní ředitel Martin Jiránek a vedoucí komunikace klubu Tomáš Šusta. První setkání s fanoušky, které iniciovalo nové vedení, se neslo převážně v pozitivním duchu. Zbrojováci měli řadu otázek. Zajímali se o posily, chystanou rekonstrukci Srbské, výstavbu nového stadionu i třeba zlepšení podmínek pro fandění na domácích zápasech. Beseda se nakonec protáhla o dlouhých třicet minut a nové vedení si od více než stovky fandů pod střechou hlavní tribuny ve finále vysloužilo potlesk.

Témat bylo spoustu, my nabízíme některá z nich.

Stabilizace sportovního úseku jako priorita Jan Mynář na úvod přednesl fanouškům svoji představu pro následující roky. V pořadí priorit uvedl na prvním místě stabilizaci sportovního úseku, která se děje už nyní. „Začali jsme tím hned od našeho nástupu. Přišel Martin Jiránek, který zastřešil sportovní úsek, k ruce je mu Jan Polák, jenž zaujal pozici sportovního manažera. K trenéru Hynkovi jsme přivedli Pavla Zavadila. To je za nás nesmírně důležité,“ prohlásil Mynář.

K němu se přidal i Martin Jiránek. „Za celou moji kariéru jsem neviděl takhle psychicky zdrcené mužstvo. Když jsem prvního října přišel do kabiny Zbrojovky, bylo to skutečně tak. Jsem tu od toho, abych klukům maximálně pomohl. Při mém příchodu mě taky přepadl pocit, že jsem v útrobách stadionu z 80. let. Tohle musíme jednoznačně zlepšit. Teď se hlavně upínáme k zimnímu přestupnímu období. Přijdou velice kvalitní hráči, to je opravdu nutné. Vzhledem k povaze trhu zatím nemůžu být konkrétní. Na každou pozici chceme přivést minimálně jednoho hráče. Tvoříme něco, co si značka o velikosti Zbrojovky jednoznačně zaslouží, takže věřím, že půjdeme brzo nahoru. Potřebujeme kluky, kteří se dokážou rychle adaptovat. Jdeme cestou českých hráčů, ale budeme brát i ze zahraničí,“ potvrdil fanouškům Martin Jiránek.

Oprava Srbské „Čekají nás celkem dvě etapy rekonstrukce. V první fázi opravíme turnikety a osvětlení. V rámci těchto úprav fanoušci nejvíc ocení nové ozvučení. V tuto chvíli je v procesu také studie výrazné přestavby tribun. Na jaře by měla být hotová. My jako nové vedení tlačíme na to, aby do konce června 2026 byl stadion hotový a plně splňoval všechny podmínky pro nejvyšší soutěž,“ řekl rezolutně generální ředitel.

Akademie pro mládež Jan Mynář dále potvrdil, že další prioritou je výstavba jednotného tréninkového centra s nejkvalitnějším zázemím. Pronájmy hřišť po celém městě a náklady na cestování všech věkových kategorií stojí Zbrojovku obrovské prostředky. „Tohle je za mě důležitější, než nový stadion. Celkově potřebujeme 16 hektarů plochy. Máme konkrétní místo, jednáme intenzivně s místní samosprávou. Řešíme financování s Národní sportovní agenturou i vládou, děláme základní screening toho, jak se vůbec takový projekt může udělat. Ale pojďme si na rovinu říct, že jsme zcela na začátku. Městská firma STAREZ je každopádně proaktivní, chce hledat řešení. Toho si velmi vážím. Do tří, čtyř let chceme mít první etapu akademie hotovou,“ oznámil šéf brněnského klubu.

Výstavba nového stadionu „Tady je situace velmi složitá, protože město Brno dle územního plánu nabízí absolutní minimum ploch. Nejvíce skloňovaná možnost je velodrom, kde by se dal postavit stadion pro 23, maximálně 25 000 sedících diváků. Jenže není to úplně jednoduché, protože jde o zcela funkční zařízení. Působí tu cyklistický oddíl Favorit Brno, který tu bude minimálně do roku 2028, než dostane nový domov. Řešíme proto další dvě varianty,“ přiblížil situaci Mynář.

Změna vizuální identity a název klubu „Základním úpravám bychom se chtěli věnovat už v zimní přestávce. Takovou změnu faceliftu by Zbrojovka potřebovala. Kompletní obměna klubové identity a úprava loga je něco, co do budoucna určitě chytáme,” zmínil vedoucí komunikace Tomáš Šusta.

Jan Mynář ho zároveň doplnil. „Chcete, abychom byli nadále Zbrojovka, ne?“ zvolal. Po jednohlasné reakci tribuny pokračoval. „To jsem rád. Teprve to budeme řešit, ale můžu Vás ubezpečit, že pro zachování názvu klubu uděláme maximum,“ uklidnil Mynář.

Podpora fanoušků a atmosféra na stadionu Přítomní kotelníci proto měli velký zájem řešit i kooperaci Zbrojovky a fanklubu s cílem vytvářet co možná nejlepší atmosféru. „Víme, že byste rádi provozovali pyroshow před utkáním nebo po něm, ale podle LFA a i vzhledem k postoji místní radnice to bude velmi komplikované. Vaše fandění je pro nás každopádně nesmírně zásadní, proto jsme maximálně ochotní vzájemné diskuzi, dodal Jan Mynář s příslibem, že podobná setkání s fanoušky plánuje do budoucna pravidelně.

další články

U16: Výhru na hřišti Sparty Brno trefil hattrickem Srneček
Mládež
26.10.2024 | Martin Lísal

U16: Výhru na hřišti Sparty Brno trefil hattrickem...

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) dnes sehráli brněnské derby na hřišti Sparty Brno. O výhře 3:0...
U12: Těsná výhra v Hodoníně
Mládež
26.10.2024 | Martin Lísal

U12: Těsná výhra v Hodoníně

H o d o n í n - Mladší žáci Zbrojovky (U12) napodobili své kolegy a na hřišti Hodonína zvítězili...
U13: Skvělý závěr a výhra v Hodoníně
Mládež
26.10.2024 | Martin Lísal

U13: Skvělý závěr a výhra v Hodoníně

H o d o n í n - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vybojovali díky skvělému závěru utkání výhru na hřišti...