PREVIEW: V sobotu proti Vlašimi

PREVIEW: V sobotu proti Vlašimi

B r n o - V sobotu 5. října sehrají Zbrojováci poslední zápas před říjnovou reprezentační přestávkou. Do Brna přijede Vlašim, výkop utkání je v 17 hodin.

Zápas bude možné sledovat živě prostřednictvím streamu na chnliga.tv.

Vlašim je v dosavadní sezóně remízovým králem, z jedenácti duelů jich k tomuto výsledku dovedla sedm. Prohrála jediný, doma se Zlínem. Porazit dokázala Chrudim a rezervy Olomouce a Baníku, přičemž z posledních tří zápasů má skóre 7:6. V tabulce je aktuálně třetí.

"Vlašim je jedním z týmů, který chce hrát fotbal. Dokáží být techničtí, držet balon. Z Dukly přišel nový trenér Aleš Majer, pro kterého to je první větší štace. Pro nás je jedinou možnou cestou dál pracovat, sehrávat se a zůstat poctiví a pozitivní. Fotbal je v tomto spravedlivý a dřív nebo později se vám odmění," řekl před zápasem trenér Jaroslav Hynek.

Zápasem končí náročný program, který Zbrojováci v posledních zápasech měli, následuje druhá reprezentační přestávka v sezóně. "Po karetním trestu se nám vrací Jakub Janetzký, chybět naopak bude Jakub Šural, který si ve středu přivodil svalové zranění," doplnil Hynek. Dlouhodobě mimo hru zůstávají Hložánek, Nový, Hellebrand, Gyamfi a Jambor.

V týmu Vlašimi aktuálně nenalezneme nikoho, kdo by prošel Zbrojovkou. Z našeho kádru působili pod Blaníkem Tomáš Smejkal a Martin Nový.

Vzájemných zápasů nalezneme v historii dvanáct, většina jich skončila remízou. To platí i pro oba duely z loňské sezóny - na její úvod remizovala Zbrojovka doma 1:1, v odvetě ve 30. kole venku 2:2. Z výhry se Vlašim radovala jednou, na podzim 2019 na Srbské. Vůbec první zápasy se hrály za federální éry, kdy Brno v sezóně 1969/70 doma vyhrálo 4:0 a venku remizovalo 0:0.

Vzájemná bilance: 12 zápasů (4 – 7 – 1), skóre 21:11.

Nejlepší střelec vzájemných zápasů: Jakub Řezníček (3 branky).

Prošli oběma kluby: Tomáš Smejkal, Martin Nový.

Poslední vzájemný zápas: 25. 5. 2024, Vlašim - Zbrojovka 2:2. Branky: Planka, Kurka - Juritka, Alijagić.

Vstupenky lze zakoupit z pohodlí domova v systému Zbroják ID: (pro nákup vstupenek klikněte sem). Není je zapotřebí tisknout - pro vstup na stadion postačí mít vstupenku v telefonu.

Fanoušci, kteří nejsou v systému registrováni, mohou lístky zakoupit zde (pro nákup klikněte sem). Také v tomto případě lístky nemusíte tisknout a ve všech případech je můžete zakoupit bez jakéhokoliv čekání klidně pět minut po výkopu!

V den utkání budou v provozu čtyři pokladny ve směru z ulice Vodova (na jedné z nich lze platit kartou). Upozorňujeme, že s ohledem na zahájení výstavby nové haly pro míčové sporty bude provoz v areálu omezen a na krytou západní tribunu bude přístup možný pouze od ulice Srbská (podrobnosti zde).

Tak v sobotu na Srbské!

další články

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno
A-tým
15.10.2024 | Jakub Sabol

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října
Ostatní
14.10.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října

B r n o - Říjnová reprezentační pauza je u konce, áčko se o víkendu představí na Žižkově. Rezerva...
U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku
Mládež
12.10.2024 | Martin Lísal

U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku

F r ý d e k - M í s t e k - Dorostenci Zbrojovky (U16) o víkendu zvítězili na hřišti...