PREVIEW: V sobotu proti Líšni!

PREVIEW: V sobotu proti Líšni!

B r n o - Dlouhá pauza končí, Zbrojovka se v 10. kole druhé nejvyšší soutěže představí doma proti Líšni! Hraje se v sobotu 21. září od 17 hodin, část výtěžku ze vstupného věnuje klub nadaci Člověk v tísni na podporu obětem letošních povodní.

Zápas bude možné sledovat živě prostřednictvím streamu na chnliga.tv.

Líšeň vstoupila do letošní sezóny remízou se Zlínem a je tak doposud jediným týmem, který Ševce obral o body. Celkově je náš sobotní soupeř se dvanácti body pátý. "V jejich hře je nesmírně málo skulinek, jsou dobře organizovaní při hře i při standardních situacích. Těží i z dlouhodobé stability, každý zápas proti Líšni je hodně náročný," řekl před duelem trenér Hynek.

Je samozřejmě otázkou, v jaké formě oba soupeři po třítýdenní pauze nastoupí. Trenérům budou určitě chybět dlouhodobí marodi Jambor, Gyamfi a Hellebrand. "Ale vnímáme, že se nám vrací nesmírně důležitý hráč, a tím jsou fanoušci. Víme, že se chystají fandit, to je pro nás skvělá zpráva a vítaná pomoc. Věříme, že se nám povede vybrat tu nejlepší sestavu a s pomocí energie z tribun zápas zvládneme," doplnil Hynek.

Je už pravidlem, že v dresu líšeňského SK nastupují hráči, kteří prošli Zbrojovkou. Aktuálně to jsou Milan Lutonský, Ibrahim Aldin, Pavel Sokol, Martin Rolinek, Martin Tauš, Marek Mach či Jan Sedlák. Asistentem trenéra pak je další bývalý hráč a trenér Zbrojovky Petr Maléř a brankářům se věnuje Vojtěch Marek. V Líšni naopak hostoval Tomáš Smejkal, v rámci střídavých startů tu jeden zápas odehrál Jakub Šural.

V soutěžích se oba soupeři potkali teprve šestkrát. První tři zápasy ovládla Zbrojovka, pak Líšeň na Srbské zvítězila 3:1 a v sezóně 2021/22 uštědřila Zbrojovce jedinou domácí prohru. V loňském ročníku zvítězili Zbrojováci doma 3:0, odveta nabídla premiérovou remízu.

Vzájemná bilance: 6 zápasů (4 – 1 – 1), skóre 11:6.

Nejlepší střelec vzájemných zápasů: Jakub Řezníček (5 branek).

Prošli oběma kluby: Tomáš Smejkal, Jakub Šural - Milan Lutonský, Jan Sedlák, Marek Mach, Martin Rolinek, Ibrahim Aldin, Pavel Sokol, Martin Tauš, Petr Maléř (trenér), Vojtěch Marek (trenér)..

Poslední vzájemný zápas: 11. 5. 2024, Líšeň - Zbrojovka 1:1. Branky: Tauš - Řezníček.

Vstupenky lze zakoupit z pohodlí domova v systému Zbroják ID: (pro nákup vstupenek klikněte sem). Není je zapotřebí tisknout - pro vstup na stadion postačí mít vstupenku v telefonu.

Fanoušci, kteří nejsou v systému registrováni, mohou lístky zakoupit zde (pro nákup klikněte sem). Také v tomto případě lístky nemusíte tisknout a ve všech případech je můžete zakoupit bez jakéhokoliv čekání klidně pět minut po výkopu!

V den utkání budou v provozu čtyři pokladny ve směru z ulice Vodova (na jedné z nich lze platit kartou). Upozorňujeme, že s ohledem na zahájení výstavby nové haly pro míčové sporty bude provoz v areálu omezen a na krytou západní tribunu bude přístup možný pouze od ulice Srbská (podrobnosti zde).

Tak v sobotu na Srbské!

další články

PREVIEW: V sobotu proti Líšni!
A-tým
19.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Líšni!

B r n o - Dlouhá pauza končí, Zbrojovka se v 10. kole druhé nejvyšší soutěže představí doma proti...
VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...