PREVIEW: V sobotu nás čeká Táborsko

PREVIEW: V sobotu nás čeká Táborsko

B r n o - V sobotu 10. srpna odehrajeme páté utkání letošní Chance Národní ligy. Představíme se na hřišti Táborska, duel se hraje od 15 hodin a přenáší jej Sporty TV.

Táborsko má na svém kontě po čtyřech kolech rovněž čtyři body, v tabulce je díky lepšímu skóre dvanácté. Loňský účastník baráže zahájil ročník výhrou se Slavií B, poté těsně podlehl ve Zlíně a doma béčku Baníku a naposledy uzmul bod za remízu v Jihlavě.

"Čeká nás ambiciózní, dynamický soupeř, vyznávající jednoduchou a přímočarou hru. V zápasech, které jsem viděl, to potvrdili, měli řadu zajímavých šancí. Jejich herní projev je stabilizovaný i díky tomu, že kouč Nádvorník je u týmu už nějaký čas a pouze doplňuje hráče do svého systému," řekl před utkáním kouč Jaroslav Hynek.

Ten nebude mít k dispozici dva vyloučené hráče z minulého zápasu - Luďka Pernicu a Jakuba Šurala. První obdržel od disciplinární komise jednozápasový trest, druhý bude chybět tři zápasy. "Otazník je u Smejkala, který po minulé absenci už začal s tréninkem," doplnil Hynek. Co se týče Alliho, vede klub v současnosti jednání o jeho odchodu do celku USM Alger. Tato jednání ale doposud nejsou uzavřena a Alli je v tuto chvíli nadále hráčem Zbrojovky.

V týmu soupeře má zkušenosti s našimi barvami záložník Jakub Nečas, který do Tábora přišel před letošní sezónou z Příbrami. Z našich hráčů na jihu Čech působil v rámci hostování Adam Kronus, ještě dříve pak Roman Potočný.

Oba soupeři se poprvé potkali v sezóně 2011/12. Dlouho byla Zbrojovka ve vzájemných duelech stoprocentní, na podzim loňské sezóny ovšem v Táboře podlehla 1:2. Jarní odveta skončila bezbrankovou remízou. Ještě v dávnější minulosti měřili Zbrojováci síly s týmem VTJ Tábor, tento subjekt ovšem v devadesátých letech zanikl.

Vzájemná bilance: 9 zápasů (1 – 2 – 6), skóre 8:15.

Nejlepší střelec vzájemných zápasů: Lukáš Magera (2 branky).

Prošli oběma kluby: Jakub Nečas - Adam Kronus, Roman Potočný.

Poslední vzájemný zápas: 9. 3. 2024, Zbrojovka - Táborsko 0:0.

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...