PREVIEW: V neděli se utkáme se Zlínem

PREVIEW: V neděli se utkáme se Zlínem

B r n o - Před reprezentační pauzou sehrají Zbrojováci ještě jeden druholigový zápas. V neděli 1. září přivítají lídra tabulky ze Zlína, hraje se od 18 hodin.

Zápas bude možné sledovat živě prostřednictvím streamu na chnliga.tv.

Zlín zahájil druholigovou pouť remízou v Líšni, na což navázal pěti výhrami v řadě. Poslední zápas s béčkem Slavie byl odložen, v týdnu pak Zlínští stejně jako Zbrojováci postoupili do dalšího kola MOL Cupu. Suma sumárum je to první místo a nejlepší defenziva v soutěži s jediným inkasovaným gólem.

"Zlín je lídrem po zásluze, je nesmírně efektivní. Zápasy vyhrává díky jednoduchému, poctivému fotbalu, kdy jim často stačí na výhru jediný gól. Uvidíme, jak se s tím popasujeme," řekl před zápasem trenér Hynek.

Trenéři už budou mít k dispozici Jakuba Šurala, který nastoupil po karetním trestu už v poháru. Za čtyři žluté karty naopak bude stát Roman Potočný. Na marodce aktuálně jsou Jambor, Gyamfi, Hellebrand a Pachlopník, návrat do tréninku pomalu vyhlížejí brankáři Sváček a Hložánek. "Jsme rádi, že po poháru jsou snad všichni víceméně v pořádku a nikdo další nám nevypadl," doplnil Hynek.

Z týmu našeho soupeře zná dobře brněnskou kabinu odchovanec Zbrojovky Jakub Černín. Necelý rok tu působil Rudolf Reiter a poněkud dávnější vzpomínky má Dominik Simerský. Naopak odchovanci Zlína jsou obránce Filip Štěpánek a záložník Jan Hellebrand, do loňské sezóny zde působil Jakub Janetzký a hostoval tu také Roman Potočný.

V soutěžích se oba soupeři potkávají poměrně hojně, a to už od třicátých let. V této éře také sázeli góly nejlepší střelci vzájemných bitev - židenický Štěpán a zlínský Humpál. Oba skórovali sedmkrát, z novodobé éry se jim přiblížil Jakub Řezníček se čtyřmi trefami. Celková bilance v součtu první a druhé ligy s pohárem je mírně na straně Zbrojovky, poslední dva duely na Srbské skončily nerozhodně.

Vzájemná bilance: 73 zápasů (29 – 16 – 28), skóre 115:99.

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: František Štěpán - Josef Humpál (7 branek).

Prošli oběma kluby: Filip Štěpánek, Jakub Janetzký, Roman Potočný, Jan Hellebrand - Jakub Černín, Dominik Simerský, Rudolf Reiter.

Poslední vzájemný zápas: 28. 5. 2023, Zbrojovka - Zlín 0:0.

Vstupenky lze zakoupit z pohodlí domova v systému Zbroják ID: (pro nákup vstupenek klikněte sem). Není je zapotřebí tisknout - pro vstup na stadion postačí mít vstupenku v telefonu.

Fanoušci, kteří nejsou v systému registrováni, mohou lístky zakoupit zde (pro nákup klikněte sem). Také v tomto případě lístky nemusíte tisknout a ve všech případech je můžete zakoupit bez jakéhokoliv čekání klidně pět minut po výkopu!

V den utkání budou v provozu čtyři pokladny ve směru z ulice Vodova (na jedné z nich lze platit kartou). Upozorňujeme, že s ohledem na zahájení výstavby nové haly pro míčové sporty bude provoz v areálu omezen a na krytou západní tribunu bude přístup možný pouze od ulice Srbská (podrobnosti zde).

Tak v neděli na Srbské!

další články

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U19) získali v sobotu cenný skalp pražské Slavie. Na hřišti...
U17: Zbrojovka v Edenu prohrála
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U17: Zbrojovka v Edenu prohrála

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U17) cestovali o víkendu do Prahy, kde je v Edenu čekal duel se...
Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém
A-tým
13.09.2024 | Martin Lísal

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný...

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si...