PREVIEW: V neděli proti Spartě B

PREVIEW: V neděli proti Spartě B

B r n o - O víkendu je na programu šesté kolo Chance Národní ligy, Zbrojovka se letos podruhé představí doma. V neděli 18. srpna hostí Spartu B, hraje se od 18 hodin. Duel přenáší ČT Sport.

Pražský tým vstoupil do nové sezóny remízou s rezervou Baníku, poté podlehl na hřišti béčka Slavie a následně doma rozstřílel Jihlavu. Po prohře v Opavě pak urval bod za remízu s Varnsdorfem, s pěti body je v tabulce aktuálně desátý, disponuje nicméně druhou nejlepší ofenzivou v soutěži.

"Vstřelili v prvních kolech dost branek, dost jich taky dostali. Je to zajímavý tým hráčů, kteří z logiky věci mají velký potenciál, jsou snaživí a schopní hrát náročný fotbal. Bude to hodně o tom, kolik prostoru jim dáme. Pro nás je prvotním cílem ukázat zase další pokrok ve hře a navázat na minulý zápas, kde se nám většinu utkání dařilo být koncentrovanější, soupeře jsme příliš do šancí nepouštěli a nakonec jsme získali tři body," řekl před utkáním trenér Hynek.

K dispozici stále ještě nebude Jakub Šural, který si odpykává třízápasový trest za vyloučení proti Varnsdorfu. "V plném tréninku už je Smejkal, uvidíme, jak bude po zranění reagovat na zátěž," doplnil Hynek.

V kádru rezervy Sparty aktuálně nefiguruje nikdo se zkušenostmi ze Zbrojovky. Z našich hráčů působil v týmu soupeře Martin Nový, v zimě 2014 dokonce zasáhl i do přípravného utkání proti Zbrojovce.

Co se týče vzájemných duelů, těch soutěžních najdeme v historii zatím deset. Vůbec první zápas rozhodl ve prospěch Sparty B v roce 1969 Petr Uličný, pozdější trenér Zbrojovky. Odveta skončila remízou, o rok později Brňané zvítězili dvakrát 2:0 a v sezóně 2011/12 se urodily dvě remízy. Venku 2:2, doma 1:1. V sezóně 2021/22 uspěl pokaždé tým, v loňském ročníku naopak vždy zvítězili hosté.

Vzájemná bilance: 10 zápasů (4 – 3 – 3), skóre 14:11.

Nejlepší střelec vzájemných zápasů: Ľudovít Mikloš (3 branky).

Prošli oběma kluby: Martin Nový.

Poslední vzájemný zápas: 29. 3. 2024, Zbrojovka - Sparta B 2:3. Branky: Potočný 2 - Šiler 2, Michl.

Vstupenky lze zakoupit z pohodlí domova v systému Zbroják ID: (pro nákup vstupenek klikněte sem). Není je zapotřebí tisknout - pro vstup na stadion postačí mít vstupenku v telefonu.

Fanoušci, kteří nejsou v systému registrováni, mohou lístky zakoupit zde (pro nákup klikněte sem). Také v tomto případě lístky nemusíte tisknout a ve všech případech je můžete zakoupit bez jakéhokoliv čekání klidně pět minut po výkopu!

V den utkání budou v provozu čtyři pokladny ve směru z ulice Vodova (na jedné z nich lze platit kartou). Upozorňujeme, že s ohledem na zahájení výstavby nové haly pro míčové sporty bude provoz v areálu omezen a na krytou západní tribunu bude přístup možný pouze od ulice Srbská (podrobnosti zde).

Tak v neděli na Srbské!

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...