PREVIEW: V neděli na Žižkov!

PREVIEW: V neděli na Žižkov!

B r n o - Po reprezentační přestávce se Zbrojováci letos poprvé vydají do hlavního města. V neděli 20. října se představí na Žižkově, kde je výkop tradičně v 10.15. Duel přenáší kanál Sporty TV.

Pro fanoušky Zbrojovky je nachystán sektor na tribuně Západ, lístky je možné pořídit za výhodnější cenu v předprodeji. Součástí sektoru bude i samostatné občerstvení. Fanoušci z OS Zbrojováci cestují na utkání vlakem, sraz je na Hlavním nádraží v 6.20 a vlak odjíždí v 6.39.

Žižkov je v tomto ročníku poměrně nevyzpytatelným soupeřem. V posledních kolech například doma rozstřílel Opavu, poté podlehl poslední rezervě Baníku a následně vysoko zvítězil na hřišti v té době první Chrudimi. Na kontě má Viktorka aktuálně čtyři výhry, čtyři remízy a čtyři prohry, disponuje druhou nejlepší ofenzivou v soutěži a v tabulce je šestá.

Zbrojovka půjde do zápasu v podobné sestavě, která odehrála duel s Vlašimí. K dispozici už jsou navrátilci z reprezentace Polák či Švancara, realizační tým navíc rozšířil Pavel Zavadil, kterého čeká premiéra v roli asistenta trenéra.

Z kádru Zbrojovky nemá s angažmá pod vysílačem aktuálně nikdo zkušenosti. V týmu soupeře působí obránce Josef Divíšek, letos zasáhl do osmi duelů. Králem žižkovských statistik je Tomáš Necid, s devíti góly je nejlepším střelcem celé soutěže. Bohaté zkušenosti mají i Batioja s Jiráskem, kteří rozhodli zatím poslední vzájemný zápas na jaře na Srbské.

Historie těchto zápasů se píše od vůbec první židenické sezóny mezi elitou, tedy od roku 1933. V součtu obou nejvyšších soutěží i s pohárem jich oba sokové zatím sehráli 59, přičemž celková bilance je poměrně vyrovnaná. První zápas vyhráli Žideničtí doma 2:1, o posledním již byla řeč. V minulé sezóně byla Viktorka stoprocentní, v ročníku 2021/22 naopak vyhráli oba zápasy Zbrojováci.

Vzájemná bilance: 59 zápasů (24 – 14 – 21), skóre 102:94.

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Michal Pospíšil - Jan Šimek, Milan Pacanda, Michal Kolomazník, Libor Došek (všichni 4 branky).

Prošli oběma kluby: Josef Divíšek.

Poslední vzájemný zápas: 8. 5. 2024, Zbrojovka - Žižkov 0:2. Branky: Jirásek, Batioja.

další články

PREVIEW: Béčko v derby hostí Start Brno!
B-tým
18.10.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko v derby hostí Start Brno!

B r n o - Brněnský B tým má na programu brněnské derby se Startem Brno. Hraje se v neděli 20. října...
PREVIEW: V neděli na Žižkov!
A-tým
18.10.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V neděli na Žižkov!

B r n o - Po reprezentační přestávce se Zbrojováci letos poprvé vydají do hlavního města. V neděli...
JAROSLAV HYNEK: V posledních čtyřech zápasech podzimu uděláme maximum pro vítězství
A-tým
18.10.2024 | Jakub Sabol

JAROSLAV HYNEK: V posledních čtyřech zápasech podzimu...

B r n o - Jako hráč nastupoval za Uničov a Přerov, trenérem se přesto stal už v pouhých 24 letech....