PREVIEW: Béčko cestuje do Uničova

PREVIEW: Béčko cestuje do Uničova

B r n o - Brněnský B tým cestuje ke třetímu utkání letošního ročníku MSFL do Uničova. Zápas se hraje v neděli 18. srpna od 10.15.

Uničov v úvodním utkání porazil béčko Karviné 2:1, ve druhém kole podlehl na hřišti zlínské rezervy 1:3. V tabulce je jedenáctý. Zbrojovka se šesti body ligový peloton vede.

V kádru soupeře nalezneme i hráče, kteří zanechali stopu v nejvyšší soutěži. Zkušený Jan Javůrek nastřádal v dresu Sigmy 31 startů, Václav Koutný jich nasbíral 40, Tomáš Komenda nastoupil za Slovan Liberec. Početně zastoupení jsou ovšem v sestavě i borci, kteří se narodili v tomto tisíciletí. V loňském ročníku obsadil Uničov solidní pátou příčku. Soutěž v minulosti dokázal i vyhrát, účasti ve druhé lize se nicméně vzdal a zůstává tak stálicí MSFL, kterou hraje nepřetržitě od jejího vzniku v roce 1991.

Oba soupeři se potkali v zatím poslední brněnské sezóně v MSFL, tedy v ročníku 2011/12. Hanáky tehdy vedl pozdější kouč Zbrojovky Machálek, Brňané na jejich hřišti zvítězili 2:0 a v odvetě doma podlehli 0:1. v roce 2013 se proti Uničovu představilo "áčko", v poháru zvítězilo 1:0. Byl to první pohárový duel na tehdejší cestě do semifinále soutěže. V dávnější minulosti nalezneme i zápasy oblastní soutěže v padesátých letech, zatím poslední měření sil proběhlo v rámci přípravy. V únoru letošního roku béčko podlehlo na lužánecké umělce 0:2.

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...