Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si svými výkony řekl o pozvánku do reprezentace U20, v jejímž dresu zasáhl do zápasů proti Itálii a Turecku.

S Itálií (1:2) nastoupil v základní sestavě, proti Turecku (0:0) šel do hry ve druhé půli. „Rád jsem si zahrál, ale mrzí nás všechny, že jsme nevyhráli. S Tureckem to bylo blízko, měli jsme opravdu hodně šancí. Chybělo jen málo, abych měl asistenci, ta šance byla opravdu jasná, bohužel to tam nepadlo a duel skončil remízou. Itálie byla opravdu silná, moc nám toho nedovolili, to mělo hodně vysokou úroveň,“ popisoval Kubr.

Dvacetiletý zadák se do reprezentace vrátil po půl roce, na jarním srazu chyběl. Vůbec poprvé tak reprezentoval jako hráč Zbrojovky. S trenérem Šustrem tak mohl snadno najít společné téma. „O Zbrojovce se samozřejmě bavíme. I po zápasech, když se potkáme nebo mi volá, snaží se nám dávat zpětnou vazbu, je s námi v kontaktu. Taky říká, co by od nás chtěl vidět a podobně. V reprezentaci jsme hráli na čtyři obránce, což je docela změna. Sice jsem to hrál v Norsku, ale trochu jinak, takže jsem si musel zase zvykat na jiný systém. Je to trochu odlišné od toho, co hrajeme v klubu a na co jsem si zvykal poslední dva měsíce. Méně běhání a více bránění, takže jsem si to musel trochu osahat, abych mohl dělat to, co trenér chce.“

V nároďáku byl Kubr spolu s Jiřím Hamzou, který ale naskočil jen do prvního utkání. „Pak onemocněl, víc hráčů si prošlo nějakou virózou. Naštěstí jsem to nechytl, musím to zaklepat. Vrátil jsem se v úterý večer, ve středu jsem měl regenerační trénink a od čtvrtka jedu naplno. Akorát teď se nám plány trochu změnily,“ odkázal Lucas na novinku v podobě odložení kompletního kola první a druhé ligy. Proti tomuto kroku ale s ohledem na povětrnostní podmínky nemá žádné výhrady. „Je to naprosto logické. Ani čistě fotbalově by to nestálo za moc, akorát bychom rozbili hřiště. Osobně mi by to asi taky moc nesedlo, jsem spíč techničtější hráč.“

První zápas po návratu do Brna si tak Kubr zahraje na Srbské. „Moc rád hraju doma, máme teď skvělé hřiště. Zatím asi nejlepší, co jsem v soutěži viděl. Hraje se mi na něm dobře, myslím, že i jako tým se zlepšujeme a potřebujeme teď hlavně vyladit koncovku. Pak přijdou i výsledky, o tom jsem přesvědčený. Jsem taky rád, že toho docela dost odehraju, protože to je jediný způsob, jak fotbal může být zábava. V Norsku jsem seděl hlavně na lavičce, to taková zábava není,“ pousmál se.

další články

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 16. do 22. září
Ostatní
16.09.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 16. do 22. září

B r n o - V aktuálním týdnu se většina týmů Zbrojovky představí doma. Áčko přivítá Líšeň, béčko se...
U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U19) získali v sobotu cenný skalp pražské Slavie. Na hřišti...