Kluci řvali, ať to zkusím, usmívá se Kučera po první trefě

Kluci řvali, ať to zkusím, usmívá se Kučera po první trefě

B r n o - 22. září 2024 - datum, na které Pavel Kučera asi jen tak nezapomene. V utkání brněnské rezervy proti Hodonínu totiž vstřelil svoji první branku ve třetí lize. Navíc způsobem, který zvedl přítomné diváky ze sedadel.

Deset minut před koncem utkání povedenou ranou z pětadvaceti metrů zvýšil na 2:0 a dal Zbrojovce klid. Hodonínský Petráš plachtil vzduchem marně, na dokonalého angličana neměl šanci dosáhnout. „Věděl jsem, že vystřelím, kluci na mě řvali, ať to zkusím a zapadlo to tam. Občas to někteří zkoušíme po tréninku pod dohledem Petera Štepanovského. A docela mi to jde,“ usmíval se brněnský záložník.

Po náramné trefě rodák z Kyjova stačil radostí jen roztáhnout ruce a poté doslova zmizel v houfu spoluhráčů v červených dresech. „Jsem za to šťastný, že jsem mohl pomoci týmu. Gólová střela za vápnem o tyčku. Podle mě to bylo povedený. Budu na tu chvíli dlouho vzpomínat,“ zářil osmnáctiletý Zbrojovák.

Přitom v první půli by nikdo z přítomných fanoušků takto jednoznačný výsledek nejspíš nečekal. V útoku to Zbrojovce nešlo. Nedokázala se pořádně dostat do šestnáctky a bránu hostů za 45 minut výrazně neohrozila. „Měli jsme špatný pohyb vepředu. Nebylo to úplně ideální, na trávě nám to občas odskočilo, ale ve druhé půli jsme se s tím popasovali lépe než soupeř a myslím si, že jsme ten zápas jednoznačně zvládli,“ radoval se Kučera.

Ten připomněl fakt, že po návratu z domácího stadionu na Srbské do brněnské Bystrce, kde trávník slouží podstatně déle, se hráči chvíli sžívali s povrchem. „Je to rozdíl. Na Srbské je úplně nová tráva, skoro vůbec balon neskočí, ale my se na to nevymlouváme. Jsme rádi za místní stadionek, máme to tu strašně rádi a už teď se nemůžeme dočkat dalších zápasů.“

Kromě výkonu svých vrstevníků Pavel ocenil i hrajícího trenéra Štepanovského. Ten v sobotu večer proměnil důležitou penaltu áčka s Líšní a hned v neděli dopoledne odehrál hodinu zápasu s B-týmem. „Je strašně přínosný, protože má velké zkušenosti z první a druhé ligy. Pomáhá nám, organizuje hru a bez něj by to bylo o dost těžší,“ pochválil šestatřicetiletého veterána.

Druhé vítězství v řadě zbrojováky katapultovalo do horní poloviny tabulky. Béčko je momentálně na lichotivé sedmé pozici a výrazně si zvedlo sebevědomí, což potvrdil i Kučera. „Je to velká úleva, protože jsme měli dost porážek za sebou. Posunuli jsme se z toho spodku nahoru. Když budeme takhle šlapat dál, výsledky budou přicházet,“ tvrdil přesvědčeně.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka
B-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka

B r n o - Také brněnský B tým má na programu nedělní dopolední zápas. V souboji rezerv se mladí...
PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce
A-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

B r n o - Po pohárovém intermezzu čeká Zbrojováky další duel Chance Národní ligy. V neděli 29. září...
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha
A-tým
26.09.2024 | Martin Lísal

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha

B r n o - Součástí zápasového bulletinu byl v sobotu i rozhovor s brankářem Filipem Muchou. Jeho...