Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří třiačtyřicetiletý Jan Polák. Rodák z Brna a odchovanec Zbrojovky se dnes setkal s hráči i realizačním týmem. Do práce v mateřském klubu se zapojí již v tomto týdnu.

„Honza je obrovskou osobností s velkými fotbalovými zkušenostmi. Známe se dlouhou dobu, potkávali jsme se společně již v mládežnických reprezentacích. Vedle nesporných fotbalových kvalit a znalostí u něj oceňuji především tah na bránu, stoprocentní zaujetí, schopnost pojmenovat a diskutovat i nepopulární či nepříjemná témata. A právě takovými lidmi se chci v první fázi svého působení obklopit. Navíc se jedná o odchovance, brněnského rodáka a někoho, komu aktuální stav i budoucí vývoj Zbrojovky nejsou lhostejné,“ říká k nové posile sportovní ředitel klubu Martin Jiránek.

Polákův příchod dává do souvislosti s angažmá Pavla Zavadila. „Zatímco Pavel je součástí trenérského realizačního týmu A mužstva, Honza bude kromě komunikace s hráči také zabezpečovat a řešit správný chod prvního týmu, navíc by měl být komunikačním i odborným pojítkem mezi prvním týmem a nejstarší dorosteneckou kategorií U19,“ vysvětluje Jiránek.

Jan Polák začínal s fotbalem v Brně-Bohunicích, do našeho klubu přestoupil už ve svých deseti letech. Za Zbrojovku si připsal celkem 172 startů, jako defenzivní záložník v jejím dresu vsítil 7 branek. Fotbalové zkušenosti sbíral především při dlouhodobých angažmá v Německu a Belgii. Je mistrem Evropy do 21 let z roku 2002, za seniorský národní tým odehrál celkem 57 utkání. Pod trenérem Karlem Brücknerem se zúčastnil mistrovství světa 2006 v Německu a o dva roky později byl součástí týmu na EURO v Rakousku a Švýcarsku.

„Jsem neskutečně rád, že jsem byl Martinem Jiránkem a Janem Mynářem osloven v rámci projektu, který ve Zbrojovce rozjíždějí. Líbí se mi jejich vize, nasazení i racionální očekávání postavené na manažerské i sportovní erudici. Z celého regionu cítím, že novému vedení drží palce a po letech opravdu věří ve změnu. Práce je nicméně před námi opravdu spousta, sportovní úsek nevyjímaje. Za dobu své profesionální kariéry jsem potkal mnoho trenérů i manažerů a věřím, že dokážu přispět k nastavení fungujícího prostředí v nejen v rámci kabiny. Těším se,“ tvrdí na startu nové profesní kapitoly otec talentovaného Daniela, jenž ve druhé lize pravidelně nastupuje.

Zároveň dodává: „Jakkoliv mám do práce obrovskou chuť, uvědomuji si, že se bude jednat o novou výzvu v mém profesionálním i osobním životě. S vedením jsme tak učinili férovou dohodu, že si vzájemnou spolupráci vyhodnotíme již po pár měsících. Chci mít vnitřní jistotu, že mohu a umím Zbrojovce pomoct, nejde mi jen o teplé místo. A jsem nadšený, že tuto filozofii založenou na reálných krocích, hmatatelném každodenním zlepšování a maximální otevřenosti cítím napříč celým klubem.“

další články

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno
A-tým
15.10.2024 | Jakub Sabol

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října
Ostatní
14.10.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října

B r n o - Říjnová reprezentační pauza je u konce, áčko se o víkendu představí na Žižkově. Rezerva...
U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku
Mládež
12.10.2024 | Martin Lísal

U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku

F r ý d e k - M í s t e k - Dorostenci Zbrojovky (U16) o víkendu zvítězili na hřišti...