Filip Večeřa: Důležité tři body, hodně se posuneme

Filip Večeřa: Důležité tři body, hodně se posuneme

B r n o - Tři branky, druhá výhra v řadě a posun na sedmé místo v tabulce. Nedělní utkání "béčka" s Hodonínem nemohlo pro Zúbkovu partu dopadnout lépe. A výraznou měrou k výhře přispěl autor dvou branek Filip Večeřa.

Ten po utkání rozhodně neskrýval nadšení. „Je to fantastické. Hlavně tři body jsou důležité, protože se teď hodně posuneme. A dva góly jsou pro mé sebevědomí taky určitě skvělé. Škoda, protože jsem mohl dát na konci třetí, ale nevadí, hattrick dám příště,“ začal rozverně povídat Večeřa.

Jednoznačné vítězství se nerodilo lehce, Zbrojovka se v první půli neprosadila. Ba naopak - nechybělo mnoho a Prodělal lovil míč ze sítě. Organizovaná obrana Hodonína na druhé straně brněnské forvardy téměř k ničemu nepustila. „To je pravda, měli jsme pomalé náběhy, málo jsme rotovali. Dařila se nám přechodová fáze, ale do vápna jsme se vůbec nedostávali,“ uznal Filip slabší výkon v první půli.

Zhruba šedesát minut odehrál také Peter Štepanovský, který den předtím mazácky kopnutou penaltou rozhodl o remíze áčka s Líšní. Po celou dobu dirigoval své spoluhráče a právě v první půli byl hodně slyšet. „On chce, abychom tu obranu roztrhali, abychom nestáli na místě a neustále si vytvářeli nějaký prostor, do kterého ten balon může poslat,“ vysvětlil Večeřa pokyny nejzkušenějšího hráče týmu a hrajícího trenéra.

Druhá půle už byla o něčem jiném. Brno přepnulo na vyšší rychlostní stupeň a hostující zadáci přestali stíhat. Pramenily z toho šance a poté i góly. Sám Večeřa se ve vápně prosadil jako první. „U první branky jsem měl trošku štěstí. Tam jsem si balon sekl a obránce mi tam trošku překvapivě prolétl. Intuitivně jsem to dal na zadní tyč. Naštěstí gólman zůstal stát a zapadlo to tam," usmíval se.

Další kousek přidal Kučera, jehož rána zpoza šestnáctky nádherně zapadla k tyči. Na konečných 3:0 upravil znovu Večeřa po krásné individuální akci. „U druhého gólu jsem si to vybojoval u lajny. Šel jsem tam hlavou a pak jsem obránci utekl a poslal to kolem levé nohy brankáře,“ popsal poslední trefu zápasu a svůj pátý letošní gól.

Večeřovo jméno začíná být v souvislosti s A-týmem skloňováno čím dál častěji. Sám trenér Hynek po utkání s Líšní přiznal, že o povolání osmnáctiletého útočníka přemýšlí. A Večeřa to pochopitelně vnímá. „Snažím se každý trénink, každý zápas být nejlepší a čekám na tu příležitost. Cítím to a jdu si za tím. Doufám, že šance přijde co nejdřív,“ věří nejlepší střelec béčka.

Zatím je však součástí rezervy, s níž už v hlavě vyhlížel další zápasy. „Je to super pro naše sebevědomí. Abychom se udrželi na vítězné vlně, do dalšího zápasu musíme jít s pokorou a čistou hlavou. Dneska ale máme velkou radost,“ zakončil Filip.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka
B-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka

B r n o - Také brněnský B tým má na programu nedělní dopolední zápas. V souboji rezerv se mladí...
PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce
A-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

B r n o - Po pohárovém intermezzu čeká Zbrojováky další duel Chance Národní ligy. V neděli 29. září...
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha
A-tým
26.09.2024 | Martin Lísal

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha

B r n o - Součástí zápasového bulletinu byl v sobotu i rozhovor s brankářem Filipem Muchou. Jeho...