Dorostenci si zahrají prestižní UEFA Youth League!

Dorostenci si zahrají prestižní UEFA Youth League!

B r n o – Dorostenci Zbrojovky se dočkali dodatečné odměny za skvělou loňskou sezónu. Díky postupu pražské Sparty do Ligy mistrů bude náš tým U19 účastníkem letošního ročníku UEFA Youth League!

„Je to pro nás určitě skvělá zpráva a ocenění práce všech lidí z mládežnického fotbalu. Mládež Zbrojovky je dlouhodobě na vysoké úrovni a účast v mládežnické Lize mistrů je pro kluky odměnou za vynikající sezónu. Na druhou stranu to znamená i velký závazek, čeká nás hodně práce. Aktuálně například řešíme, kde se vůbec bude soutěž hrát, protože podmínky, které Brno a náš stadion skýtají, nejsou ideální,“ řekl sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka.

Pro dorostence se jedná o velmi hojivou náplast za loňské druhé místo. „Samozřejmě jsme situaci sledovali a je skvělé, že to takhle dopadlo. Je to pro nás zároveň odměna i závazek, ale hlavně odměna. A navíc skvělá zkušenost s mezinárodním fotbalem, pro kluky určitě hodně cenná. Uvidíme, koho nám nalosují, hraje se až v říjnu, takže jakékoliv další úvahy, složení kádru a podobně, na to bude dost času potom,“ řekl trenér „devatenáctky“ Radim Bubeníček.

Ten vede tým spolu s Patrikem Sieglem druhým rokem. K loňské druhé příčce Brňané dokráčeli i přes fakt, že několik hráčů už působilo v béčku či dokonce prvním mužstvu. Podobné je to letos, kdy jsou na soupisce kategorie U19 hráči ročníku 2006, 2007 a 2008, přičemž řada z nich už také pravidelně hraje za muže.

V soutěži mohou nicméně dle regulí naskočit i hráči ročníku 2005. Zbrojovka by měla začínat ve druhém kole v mistrovské větvi, kde nahradila právě Spartu. Druhé kolo je na programu v 23. října a 6. listopadu, hraje se klasickým pohárovým způsobem doma – venku. Los proběhne 3. září ve švýcarském Nyonu (seznam dalších účastníků zde). Pokud by Zbrojovka nemohla odehrát svůj zápas na Srbské, budeme o dějišti utkání samozřejmě informovat.

další články

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém
A-tým
13.09.2024 | Martin Lísal

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný...

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
13.09.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Devět hráčů Zbrojovky se v těchto dnech postupně vracelo zpět do Brna z reprezentačních...
Zápasy áčka a béčka odloženy
Ostatní
13.09.2024 | Martin Lísal

Zápasy áčka a béčka odloženy

B r n o - Ligová fotbalová asociace dnes s ohledem na mimořádnou situaci rozhodla o odložení...