David Polášek: Myslím, že jsme si výhru zasloužili

David Polášek: Myslím, že jsme si výhru zasloužili

B r n o - Konečně výhra! Béčko si po nepříjemné sérii porážek doma vyšláplo na Blansko. Vydřená výhra 1:0 by mohla dodat týmu sebevědomí do dalších těžkých zápasů. Věří v to i autor rozhodující trefy David Polášek.

Když na stadionu zazněl závěrečný hvizd, mladí Zbrojováci na sebe naskákali radostí. „Jsem nesmírně rád, protože to bylo po dlouhé době. Myslím si, že za to, jak jsme makali, jsme si výhru zasloužili,“ zahájil své pozápasové povídání Polášek.

Šikovný dorostenec v úvodu druhé půle využil přesné Večeřovy přihrávky a lahůdkovým zakončením poslal Brno do vedení. „Akci si vybavuji přesně. Prvně jsem si to s Marťou Černým sklepl, balon jsme potom dostali k Véčovi, ten mi to posunul před bránu. Jedním dotekem jsem si míč lehce strčil a druhým ho dal k tyči,“ popsal svoji první trefu ve zbrojováckém béčku.

„Jsem za gól rád. Navíc to byla vítězná branka, což tomu dá takovou tu větší hodnotu,“ culil se po utkání David. Ze hry šel o deset minut později. Jak sám přiznává, střídat se mu příliš nechtělo. „To je pravda, na jednu stranu jsem strašně chtěl pokračovat, ale měli jsme dohodu s trenérem Zúbkem. Jsem po zranění a ještě to není úplně ono. O víkendu jsem hrál 90 minut, dneska jsme se ale shodli na tom, že bude lepší zahrát pro jistotu jen hodinku, aby se mi něco nestalo a mohl jsem se v klidu připravit na další zápasy,“ vysvětlil brzké stažení ze hry.

Krušné chvíle poté sledoval z lavičky. Zle mu bylo v 66. minutě, kdy hostující Sedlák orazítkoval břevno. A Brňané přežili i další šance hostů. V závěru je několikrát podržel brankář Prodělal, který si připsal první nulu v sezóně. „Už jsem tam nemohl být a pomoct, ale držel jsem s klukama palce. Strašně jsem si přál, aby to tam nepadlo. Štěstí ke sportu někdy patří. Dneska se konečně na naši stranu přiklonilo,“ oddechl si.

Kvůli domácímu zápasu bystrcké Dosty Zbrojovka odehrála duel netradičně na svém stadionu v Srbské ulici. Na hlavním hřišti v Králově Poli hrálo béčko v letošní sezóně poprvé. „Vážíme si Bystrce, že tam můžeme hrát, ale přeci jen je tady nový a kvalitní povrch a naše hra se na něm pochopitelně hraje líp. Vím, že se tu mládeži moc nedaří. Podle mě jsem tu zatím vždycky prohrál, takže je skvělé, že jsme to dnes prolomili,“ radoval se.

Polášek věří, že do dalších utkání jim výsledek pomůže především po psychické stránce. „Určitě je to obrovská vzpruha. Doufám, že to rozjede nějakou sérii, na Blansko navážeme a pojedeme na vítězné vlně co nejdéle. Je dobře, že jsme takhle mladý tým. K tomu navíc máme Petera Štepanovského, na hřišti nám radí a pomáhá nám. Je to takový náš taťka. Každý zápas je pro nás obrovsky cenný, dává nám ty zkušenosti, které věřím, že nás posouvají dál,“ zakončil blonďatý záložník.

další články

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka
B-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka

B r n o - Také brněnský B tým má na programu nedělní dopolední zápas. V souboji rezerv se mladí...
PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce
A-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

B r n o - Po pohárovém intermezzu čeká Zbrojováky další duel Chance Národní ligy. V neděli 29. září...
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha
A-tým
26.09.2024 | Martin Lísal

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha

B r n o - Součástí zápasového bulletinu byl v sobotu i rozhovor s brankářem Filipem Muchou. Jeho...