Glaser: Brno je přítomnost a snad i budoucnost

Glaser: Brno je přítomnost a snad i budoucnost

Čtyři roky marně čekal v pražské Spartě na prvoligovou šanci. Nyní se jí třiadvacetiletý Petr Glaser dočká ve Zbrojovce, s níž podepsal tříletou smlouvu. Glaser by měl posílit záložní řadu Zbrojovky.

Odchovanec Blšan odešel v patnácti letech do Sparty, kde hrál nejprve v dorostu a poté v juniorce. V jejím dresu nastupoval pravidelně tři sezony, vloni pak zamířil na hostování do Sokolova. Poslední čtyři roky stále doufal, že dostane šanci i ve sparťanském A-týmu, ale nedočkal se jí. "Za trenérů Lavičky a Chovance jsem už do áčka nakukoval, odehrál jsem několik přípravných zápasů. Jenže Sparta je v tomhle specifická. V přípravě vám říkají jo, jo, jo a pak těsně před sezonou přivedou místo vás hráče odjinud. Pro odchovance je těžké se prosadit," popisuje svoji pozici v letenském klubu.

Ve druhé lize na sebe upozornil kvalitními výkony už v rezervním celku Sparty a vloni měl výrazný podíl na skvělé sezoně Sokolova, který skončil na skvělém třetím místě. "Možná jsme trochu doufali, že by mohl hrát Sokolov nejvyšší soutěž. Ale spíš jsme byli realisti, protože podmínky na to v klubu asi nejsou," uvědomuje si Glaser, pro něhož nebyl závěr sezony příliš šťastný. Na začátku dubna totiž musel na operaci slepého střeva. "Přes měsíc jsem marodil, ale teď už jsem v pohodě. Než jsem přišel do Brna, tak jsem měl za sebou osm týdnů individuální přípravy," uklidňuje případné obavy z tréninkového manka.

Po sezoně mu skončilo nejen hostování v Sokolově, ale i smlouva ve Spartě. Stal se tak volným hráčem a jeho služby si nakonec zajistila Zbrojovka. "Sokolov měl nadále zájem, ale když přišla nabídka z Brna, tak jsem se rozhodl poměrně rychle. I když to mám dál od domova, vidina první ligy je pro mně hodně lákavá. Chci si ji vyzkoušet a věřím, že to zvládnu. Už se na to moc těším," přiznává velkou motivaci.

Sparťanská minulost není ideální vstupenkou do srdcí brněnských fanoušků, ale Petr by s tím neměl mít problémy. Na rozdíl od některých hráčů z minulosti totiž nebere Zbrojovku jen jako dočasnou přestupní stanici. "Já určitě nijak neprovokuju, že bych vyřvával Sparta, Sparta! Je to už pro mě minulost. Brno je teď přítomnost a snad i budoucnost," říká přesvědčivě.

U Brňáků získá pomocné body jistě i tím, že jeho nejoblíbenějším hercem je Bolek Polívka. A to netvrdí až nyní, tuto skutečnost měl uvedenu už v dotazníku na klubovém webu Sparty. "Je to opravdu můj oblíbený herec, rád se dívám na všechny jeho filmy. A třeba hlášky z Dědictví zná asi každý," usmívá se při vzpomínce na populární komedii Věry Chytilové.

Nejvíce si však může získat fanoušky samozřejmě kvalitními výkony na hřišti. Měl by se poprat o místo v záložní řadě, kde může hrát prakticky kdekoliv. "Nejlíp se cítím buď uprostřed, nebo vpravo. Jsem dynamický, rychlostní typ. Spoléhám spíš na techniku než na tvrdé osobní souboje. Ale je mi jasné, že bez toho to ve fotbale nejde," stručně charakterizuje svoje přednosti.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...