Mistr ligy Kopenec se Za Lužánkami symbolicky rozloučil s kariérou

Mistr ligy Kopenec se Za Lužánkami symbolicky rozloučil s kariérou

B r n o - V červenci oslavil sedmdesáté narozeniny, ani to mu ovšem nebránilo vyběhnout ve zbrojováckém dresu na lužánecký trávník. Útočník mistrovské jedenáctky Jan Kopenec při čtvrteční exhibici symbolicky ukončil nesmírně bohatou kariéru.

"Už je to 62 let, co jsem tady poprvé vyběhl. Je to neuvěřitelné, jak rychle to uteklo. Ten konec už musí být, vždyť už tu se mnou hrávají věkem moje děti," usmíval se Kopenec krátce po skončení souboje legend, který skončil remízou 4:4. "Jezdíme se starou partyjou, minule jsme byli v Miroslavi a já jim tam řekl, že končím, už nebudu. Ale Švanci mi na to řekl, že ne, ať raději skončím Za Lužánkami, kam patřím," popisoval, jak se myšlenka na jeho zbrojováckou derniéru zrodila.

Kopence, který strávil ve Zbrojovce většinu kariéry, několikrát vyvolal kotel fanoušků. "Kromě vojny a dvou let v Jablonci jsem nikde jinde nehrál. Od osmi let, vzpomínek je hodně. Když si na to vzpomenu, třese se mi hlas, je to špatný. Ale zlomit se už nenechám, je mi sedmdesát, už borcům kazím věkový průměr, to nejde, ani dres mi nesluší," smál se Kopenec.

Trenér Dobiaš (jen o rok starší než Kopenec) měl k dispozici hodně širokou soupisku, kromě Kopence nastoupili i jeho vrstevníci Jarůšek a Hron. "V rámci možností se udržuju, takže jsem to nějak zvládl. Horší to bude zítra a pozítří, to se nebudu moci hýbat," zakončil s úsměvem rodák z Lubů u Chebu, který byl ve Zbrojovce od svých osmi let.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...