PREVIEW: Béčko čeká derby na hřišti Startu Brno

PREVIEW: Béčko čeká derby na hřišti Startu Brno

B r n o - Na zbrojovácké "béčko" čeká jeden z nejatraktivnějších zápasů podzimu. V sobotu 7. září se v nefalšovaném městském derby představí na hřišti Startu Brno, hraje se od 16 hodin.

Je už tradicí, že v divizních bitvách se tým kouče Dostálka potkává s řadou hráčů, kteří v minulosti také prošli Zbrojovkou. A u Startu Brno tomu není jinak, spíše naopak. Jen v posledním utkání oblékli dres mužstva z Lesné David Cupák, Petr Musil, Martin Krištof, Tomáš Praks či Lukáš Matyska. A samozřejmě Petr Švancara. Obránce Tomáš Chyla se (pokud nastoupí) navíc střetne s bratrem Radimem.

Na hřišti v Loosově ulici se hraje divize prvním rokem, zdejší tým zakončil sezónu postupem čtyřikrát za sebou - v roce 2016 ovládl městský přebor a od té doby stoupá vzhůru.

"Bude to rozhodně zajímavý zápas. Pro nás je fajn, že se představíme v Brně, na Start chodí dost lidí a bývá tam slušná atmosféra, a v neposlední řadě za něj hraje řada hráčů, kteří prošli Zbrojovkou. Bude to motivace pro nás i pro ně," uvedl před utkáním kouč Zbrojovky Dostálek.

Fotbalisté Startu mají na svém kontě (stejně jako Zbrojovka) devět bodů, zaváhali pouze doma proti Bystřici. V soutěži už je jediný stoprocentní celek, jihlavské béčko. Sobotní utkání tak napoví, který ze soupeřů bude lídra tabulky stíhat. Doplňme ještě, že Start je s šestnácti góly druhým nejproduktivnějším týmem soutěže, Brňané zatím vstřelili branek čtrnáct. Inkasovali pětkrát, Start šestkrát. "Byli bychom samozřejmě rádi, kdybychom i nadále zůstali v popředí tabulky. Čekají nás teď dva těžké zápasy, po Startu hostíme jihlavské béčko," doplnil Dostálek.

Jeho tým naposledy doma porazil Velkou Bíteš 5:1, byť záhy prohrával. "Opět jsme zahájili domácí zápas chybou, příjemně nám nebylo, na pohodě to nepřidá. Díky zlepšenému výkonu a produktivitě jsme ale zápas otočili. Soupeř byl nepříjemný, nezakopával balony, ale snažil se hrát fotbal," vrátil se kouč Brňanů k minulému utkání.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...