Do Zbrojovky přichází obránce Michal Šmíd!

Do Zbrojovky přichází obránce Michal Šmíd!

B r n o – Defenzivní řady Zbrojovky rozšíří v reprezentační pauze nová tvář, z týmu Bohemians 1905 přichází na hostování dvaatřicetiletý Michal Šmíd. Zkušený stoper má na kontě 177 ligových zápasů a devět gólů.

K tomu odehrál i 82 zápasů ve druhé nejvyšší soutěži, kde Bohemce pomohl k postupu do ligy. Ve Zbrojovce bude Šmíd (na snímku s číslem 14) hostovat do ledna 2020. K týmu se po doladění smluvních detailů připojí zítra na odpolední trénink.

"Domluva byla rychlá, v neděli mi volal Tomáš Požár a zítra už budu v Brně. Hráče vesměs od vidění znám, odehrál jsem proti Zbrojovce hodně zápasů, osobně jsem se v jednom týmu potkal ještě v Dukle s Honzou Pázlerem. Udělám maximum, abychom byli já i Zbrojovka spokojení a dařilo se nám. A pokud to tak po podzimu bude a budu platný, nebudu se bránit tomu, abych v Brně zůstal déle," uvedl sám Šmíd.

"Michala znám z působení v Bohemians velmi dobře. Na hřišti je mentálně silný, rozený válečník, který neuhne ze souboje, komunikuje a je platný při standardkách na obou stranách hřiště. I mimo trávník je charakterově a lidsky dobře nastavený," řekl k transferu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Na kompletní rozhovor s novou posilou, fotky a videa se můžete těšit zítra.

Profil Michala Šmída

Michal Šmíd je odchovancem pražské Slavie, v létě 2007 přestoupil do Českých Budějovic, kde také poprvé okusil ligu. Nastupoval také za pražskou Duklu a v létě 2012 se zrodilo osudové spojení s Bohemkou. V Ďolíčku Šmíd nejprve hostoval a poté zde zakotvil natrvalo. Sedm prvoligových sezón, 157 zápasů a devět gólů – taková je Michalova bilance v zelenobílém dresu. Jednu z branek mimochodem vstřelil v sezóně 2016/17 Zbrojovce.

Na sklonku minulého ročníku pomohl Šmídův návrat Bohemce k záchraně, v posledních dvou utkáních uhrála čtyři body. Také v letošní sezóně byl Šmíd součástí základní sestavy Klokanů, po třech kolech z ní ale vypadl a poté naskočil už jen v závěru duelu s Libercem. Nyní tedy po sedmi letech mění působiště.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...