Střelec Pavlík: Věřím, že nám tohle vítězství psychicky pomůže

Střelec Pavlík: Věřím, že nám tohle vítězství psychicky pomůže

B r n o - V základní sestavě se dnes proti Vítkovicím objevil i uzdravený stoper Petr Pavlík. A svůj návrat na trávník oslavil nejlepším možným způsobem - vítěznou trefou!

Běžela 44. minuta a poločas spěl ke konci. Navzdory řadě šancí se skóre do té chvíle neměnilo. "Měli jsme s Pazim takovou domluvu, že si na zadní tyči sem tam prohodíme pozice, tak to zrovna vyšlo na mě," popsal Pavlík s úsměvem na tváři okamžik, kdy ve 44. minutě hlavou usměrnil Krškovu standardku do branky a zvedl tak diváky ze sedaček. „Šli jsme do toho s tím, že zápas musíme zvládnout, a zvládli jsme ho. Takže úkol, který jsme si dali před zápasem, jsme splnili,“ pokračoval v hodnocení.

Pavlík zmínil komunikaci s novým mužem na hřišti - Janem Pázlerem, který do Brna přišel teprve v pondělí. "Pazi je jiný typ než Megy. Megy je vysoký, o něj se můžeme opřít a sklepávat to. Pazi je víc pohyblivý. Myslím si, že si s Fousem v první půli dobře rozuměli. Škoda, že to za poločas nebylo tři nula. Měli jsme tam totiž šance, naštěstí tam spadla aspoň ta moje,“ byla znát úleva na hráčově tváři.

Že to nebylo snadné, to viděl každý. I fanoušci, kteří pochopitelně s obrazem hry nebyli spokojení. „Výkon sice nebyl dobrý, ale vyhrávat, když se daří, to umí každý. Ale v situaci, když to psychicky není ono a nedaří se nám výkonnostně a herně, nejdou nám nohy, tak je to hodně důležité vítězství. A věřím, že nám pomůže.“

Řada dotazů směřovala k okamžiku, kdy technické problémy znemožnily nástup hráčů do druhé půle a poločasovou pauzu tak protáhly o více než půl hodiny. „S námi to nic neudělalo. Ve finále jsme ani neřešili, co by následovalo, kdyby to nenaskočilo. Jestli by se hrálo znovu nebo jak. Naštěstí se to klukům podařilo opravit a my jsme ten zápas mohli dotáhnout do vítězného konce,“ komentoval chvíle, při kterých se zapotili především pracovníci technického úseku. „Člověk nesmí ztuhnout. Nesmí si sednout a jen sedět. Je potřeba se trošku pohnout, protáhnout se a věřit, že to brzy naskočí. Osobně jsem ještě nic takového nezažil, ale zvládli jsme to,“ nastínil Holub, co se v hlavách fotbalistů asi odehrávalo.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna
Ostatní
15.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna

B r n o - V aktuálním týdnu čekají na "áčko" Zbrojovky hned dva zápasy, rezerva se pak představí v...