Pavel Eismann prodloužil ve Zbrojovce smlouvu!

Pavel Eismann prodloužil ve Zbrojovce smlouvu!

B r n o - Železný muž zůstává! Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno se domluvil na prodloužení spolupráce s Pavlem Eismannem. Jeden z lídrů týmu tak bude na jihu Moravy působit i v další sezóně!

Pavel Eismann byl jednou z pěti letních posil, v základní sestavě se čtyřiatřicetiletý levý bek zabydlel okamžitě a svou pozici celý rok neopustil. Odehrál 30 ligových, dva barážové a tři pohárové zápasy - jednodušší by možná bylo napsat, že zkrátka všechno. Nechyběl ani jednou a v celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE odehrál více minut jen českobudějovický Novák.

Alternující kapitán si v sezóně připsal jednu gólovou trefu, povedenou ranou načal demolici Žižkova. K tomu zaknihoval rekordních devět nahrávek, jednu přidal i v baráži. Za celý ročník viděl jen tři žluté karty (jednu v lize, jednu v poháru a jednu v emotivním závěru barážové odvety).

Eismann: V Brně jsem spokojený. I díky fanouškům

"Prodloužení pro mne bylo prioritou, nad ničím jiným jsem vůbec nepřemýšlel. V Brně můžu být jen spokojený. Nejen že v klubu všechno funguje, od ekonomické po sportovní stránku, ale vidím tu i vizi do budoucna a jaro to jen potvrdilo. Klub se chce posouvat a já jsem rád, že u toho můžu být," řekl Eisi k prodloužení spolupráce.

Chrudimský rodák je jedním z nejzkušenějších hráčů jinak převážně mladého týmu. "To mi vyhovuje, mladý kolektiv mi dodává energii. Staví se tu na mladých hráčích a je to dobře, všichni teď navíc budou o rok zkušenější. Otrkali se těžkými zápasy, vědí, co je soutěž zač a jak je náročná. Víme už, co hrát, máme směr a budeme se ho chtít držet. Když začneme podzim tak, jako jsme končili jaro, bude to dobré."

Eismann potvrdil trenérova slova krátce po utkání v Příbrami - jasným cílem pro příští sezónu musí být první místo. "Baráž je ošemetná, dvojzápas pohárovým systémem, ani jednou jsme neprohráli a nepostupujeme. Bylo to blízko, za jaro jsme udělali kus práce a nakonec nám chyběl jediný gól. Zklamání jsme ještě z hlav úplně nedostali, ale už přemýšlíme, co dál. Musíme se připravit na dvě stě procent a příští rok to zvládnout."

Nezničitelný bek se pro své výkony stal i jedním z oblíbenců tribun, sám také fanouškům často vzdával hold. "Byli naším dvanáctým hráčem, patří jim obrovský dík. Když v posledním domácím zápase řvalo devět tisíc lidí, byli jsme v transu, Srbská bouřila, v tu chvíli jsem byl šťastný. Chtěl bych jim poděkovat, zvláště těm skalním, co s námi jezdili celou sezónu i ven, byli trpěliví a jaro snad bylo odměnou, byť ten poslední krok jsme nezvládli. I díky divákům tu můžu být spokojený."

Teď čeká Eisiho dvoutýdenní volno, jehož část stráví u moře. "Letíme zítra s rodinou na Krétu. Bude tam i asistent Petr Maléř, tak se možná potkáme," usmál se.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...