Trenér Šustr po utkání s Příbramí

Trenér Šustr po utkání s Příbramí

B r n o - Dnešní bitva s Příbramí rozhodně nebyla podívanou pro slabé povahy - a to jsme pořád ještě teprve v polovině baráže. Remíza 3:3 dává před odvetou o fous lepší výchozí pozici Středočechům, Zbrojovka v čele s trenérem Šustrem ovšem neskládá zbraně.

Po jedenácti minutách hry se o domácí fanoušky v hledišti pokoušely mrákoty - Brňané záhy prohrávali 0:2. Ale pro současný tým Zbrojovky je příznačné, že se ani v těžkých chvílích nevzdává. "Trvalo nám patnáct až dvacet minut, než jsme se zadaptovali na rychlost a kvalitu hry. A v té době jsme už prohrávali 0:2. Kluci ale postupně získávali jistotu, dokázali jsme srovnat a jít do vedení. Důležité je, že i v takovém zápase dokážeme hrát fotbal, jaký bychom hrát chtěli. Kombinujeme, dostáváme se do rozehry. Jediné, co mne mrzí, je vyrovnávací gól na 3:3, kdy jsme si neuhlídali náběh soupeře, vypadli z defenzivy a přišli tak o výhru," shrnul průběh divokého duelu kouč Šustr.

Ani jemu samotnému po dvou brankách nebylo nejlépe, nicméně stále věřil v sílu týmu. "Je to zvláštní, ale mám v sobě takový vnitřní klid. Samozřejmě mě to mrzelo, ale spíš mi vadilo, že jsme nebyli odvážní v defenzivě. Prohráli jsme souboj, pomalu dostoupili a nechali hráče vystřelit, pak neuhlídáme standardku, což se nám nesmí stávat. I v tu chvíli jsem ale chtěl udělat vše pro to, abychom to otočili, což se podařilo."

Na hřišti to chvílemi hodně jiskřilo, Šustr ale nehodlal hledat alibi třeba u výkonu rozhodčích. "Posouzení některých situací se nám může nebo nemusí líbit, ale rozhodčí se nějak rozhodne a tak to zkrátka je. Neviděl jsem zatím video, ale nic zásadního tam nebylo, nějakou křivdu rozhodně necítím."

Věřím, že se nám povede nějaký gól vstřelit

O výše zmíněné adaptaci na rychlost a kvalitu hry přitom trenér mluvil už před utkáním. "Na téhle úrovni už nenarazíte na hráče, který by byl pomalý, pomalu reaguje. A takový Matoušek je kluk, který kromě rychlosti a kontroly míče má i velmi dobrou práci tělem, ne nadarmo ho koupila Slavia. My jsme si ale dokázali, že jsme schopní hrát s nimi vyrovnaný zápas, pakliže budeme koncentrovaní a budeme se dobře pohybovat. V defenzivě jsme poznali, že laxnost, pomalý návrat nebo malá odvaha se neodpouští. To je zároveň recept do odvety. Pokud splníme podmínku precizní a kvalitní defenzívy, věřím, že nějaký gól se nám povede vstřelit."

Tím Šustr potvrdil, že Zbrojovka k postupu musí v Příbrami skórovat. "Výhra 3:2 by samozřejmě byla matematicky lepší, ale teď to máme nastavené tak, že musíme vyhrát. Remíza 4:4 je moc velká kovbojka. Cíl máme pořád stejný, zase jsme si ho trošku zkomplikovali, ale v kabině jsem cítil, že motivovat hráče ani moc nebudu muset, oni se motivují sami. Máme teď tři dny na to, abychom se dali do pořádku fyzicky." Z tak vypjaté bitvy si pochopitelně hráči odnesli různé šrámy, nemělo by se ale jednat o nic vážného. Mrzet tak kouče musí hlavně svalová zranění, která nepouští do hry Krejčího s Pachlopníkem.

Jinak si kouč Šustr nesmírně cenil i vynikající kulisy, která na utkání vládla. "Už na hřišti jsem klukům říkal, že pro tohle fotbal děláme. A že je to pocit, který zažijí, pokud budeme hrát první ligu a budeme hrát dobře, třeba každý týden. To nenahradíte ničím a já su hrozně rád, že přišlo tolik lidí a že nás takhle povzbuzovali. Je to jeden z našich společných cílů, dostat lidi zpět na stadion a posunout vnímání fotbalu," zakončil.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...