Trenér Šustr před utkáním s Příbramí

Trenér Šustr před utkáním s Příbramí

B r n o - Už jen poslední trénink - a baráž je tady! Ve středu změří síly fotbalisté Zbrojovky a prvoligové Příbrami, v 18:00 zahájí na Srbské první ze dvou bitev o vysněnou účast v první lize. Očekává se vysoká návštěva a pořádně natěšený už je i trenér Šustr.

Ten se už po výhře v Jihlavě nechal slyšet, že v baráži čeká nesmírně náročný boj. "Nechci říkat dvojzápas pravdy, ale fakt je, že cíl máme od začátku sezóny jasně daný, chtěli jsme udělat maximum pro postup a teď nám zbývají poslední dva kroky. Od prvního utkání jsem celou dobu věřil, že jsme schopní se minimálně do baráže dostat. Těším se, protože právě sem jsme naše snažení směřovali. Budu nesmírně rád, pokud dojde co nejvíc lidí, fanoušci dovedou udělat výbornou atmosféru a jsou schopní nám pomoci. Věřím, že je v našich silách baráž zvládnout."

Zbrojovka začíná boj doma. Je to výhoda? Není? "To vám asi řeknu až po zápase," usmál se kouč. "První zápas může samozřejmě hodně napovědět, ale i když pro nás výsledek nebude vyhovující, pojedeme stejně do Příbrami vyhrát a budeme chtít postoupit. Až takové rozdíly v tom nedělám. Preferuju to, abychom dokázali podat kvalitní výkon, dokázali si vytvářet šance a přehrávat soupeře. Na to budu hráče zaměřovat, rozhodně nebudu nikoho nabádat k tomu, abychom kopali míče na tribunu," naznačil Šustr, že nehodlá nic měnit na obrazu hry, který Brnu vtiskl.

I díky tomu jdou Zbrojováci do baráže posíleni o sérii šesti výher. "To může být i zrádné, a to v momentě, kdy to podceníme a někdo si bude myslet, že vše půjde samo. To my ale rozhodně neuděláme. Věřím, že pro hráče jsou poslední výsledky povzbuzující, právě momentální nastavení hráčů může rozhodnout. Mezi první a druhou ligou jsou samozřejmě rozdíly v hráčské kvalitě, o kousek dál je taktika, soubojovost, nízká chybovost. Jsem ale přesvědčený, že jsme schopní to zvládnout," zopakoval.

A co čeká od Příbrami? "Zpětně jsem se podíval na řadu zápasů. Soupeř má kvalitní hráče, rychlostní, tým je kompaktní, hraje dobře dozadu. Mám k nim respekt jako k prvoligovému týmu. Víme samozřejmě o Matouškovi, jeho kvalitou je rychlost, práce s míčem, situace jeden na jednoho. Je velmi náročné ho bránit. I hráči o něm samozřejmě velmi dobře vědí," vypíchl kouč jméno nejlepšího střelce Středočechů.

Tázán byl také na to, zda vidí jako nevýhodu rok ve druhé lize, a tím pádem odvyknutí tempu nejvyšší soutěže. "Náš tréninkový proces je zaměřený v první řadě na výkonnost, až ta by měla přinášet výsledky. Chvilku se můžeme adaptovat na vyšší rychlost a kvalitu, ale věřím tomu, že jsme nachystaní tak, abychom byli vyrovnaným soupeřem," řekl k tomu Šustr.

Ten může pro baráž počítat s téměř kompletním kádrem. "Štepanovský a Pachlopník jsou připraveni. K dispozici bohužel nejspíš nebude Ladislav Krejčí, jeho svalové zranění si žádá delší čas, než se úplně uzdraví," zmínil kouč dvacetiletého záložníka, který teprve koncem minulého týdne začal běhat. Mimo hru je po páteční artroskopii Jan Sedlák. "V Jihlavě jsme dokázali zvládnout zápas i v pozměněné sestavě, to nás může těšit. Hráči si tu šanci zasloužili tím, jak pracovali na tréninku, a chopili se toho dobře," naznačil Šustr, že pro složení finální sestavy má opravdu hodně variant.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...