Antonín Růsek prodloužil ve Zbrojovce smlouvu

Antonín Růsek prodloužil ve Zbrojovce smlouvu

B r n o - Zbrojovka se ještě před koncem sezóny domluvila na pokračování spolupráce s Antonínem Růskem. Odchovanec klubu a mládežnický reprezentant prodloužil v našem klubu smlouvu do léta 2022.

Tonda Růsek je hráčem silného ročníku 1999. Ve Zbrojovce hraje od přípravek, debut v nejvyšší soutěži si odbyl jako sedmnáctiletý na podzim roku 2016 proti Jihlavě. Asistencí tehdy přispěl k vyrovnání na 1:1. Celkem naskočil v nejvyšší soutěži do 13 zápasů, na hřišti Teplic se mu povedlo skórovat.

Letos patří Růsek po většinu sezóny ke stabilním hráčům základní sestavy. Se sedmi góly je třetím nejlepším střelcem týmu, k tomu přidal pět asistencí. V zimní pauze jej přibrzdila zlomenina zápěstí, jednou jej ze hry vyřadil trest za čtyři žluté karty. Kromě toho stihl i reprezentovat, s týmem U20 se zúčastnil zápasů Elite Tournament a gólem zařídil výhru s Itálií.

Stávající kontrakt končil v roce 2020, obě strany se nyní tedy dohodly na prodloužení spolupráce. "Jsem šťastný, že jsme našli společnou řeč. Ve Zbrojovce jsem spokojený, teď mám ale před sebou jeden jediný cíl - návrat do ligy. Doufám, že se nám podaří dotáhnout naší cestu. Každý z nás se těší a nechá na hřišti všechno," řekl Růsek po podpisu s odkazem na zítřejší start baráže proti Příbrami.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...