Teplo, příjemné prostředí, minimum komplikací. Soustředění splnilo účel, hlásí Šustr

Teplo, příjemné prostředí, minimum komplikací. Soustředění splnilo účel, hlásí Šustr

B r n o - Týden na Maltě uplynul jako voda, od pondělí se Brňané vrací na umělou trávu. Čeká je ještě více než měsíc tvrdé přípravy a čtyři zápasy. Nejprve se ale s trenérem Šustrem ohlédneme za průběhem zimního soustředění.

Brňané strávili na Maltě týden, sehráli tři zápasy, v nichž pokaždé zvítězili s celkovým skóre 8:1. Počasí jim také celkem přálo a až na jeden přeložený trénink nemuseli řešit žádné komplikace.

Trenére, jak zní hodnocení právě skončeného týdenního soustředění na Maltě?
Soustředění bylo trochu specifické v tom, že se zápasy hrály obden. To částečně nabourává tréninkový proces, ale my se tomu přizpůsobili a více se zaměřili na to, jak jsou hráči schopní reagovat v zápasech. Tím to bylo trochu jiné, než to bývá. Splnilo to účel, byli jsme v teple, v příjemném prostředí, s dobrým ubytování, na trávě. Podmínky byly výborné. Zahráli jsme si proti Slovanu, což je zajímavý a pestře složený tým, místní celek Hibernians zase prezentoval trochu jiný styl a také to bylo prospěšné. Navíc se nám vyhnuly zdravotní problémy, až na Vraštila, který nějaké menší potíže ke konci soustředění měl.

Co se týče hotelu San Antonio, i ten plně vyhovoval?
Měl všechno, co by měl mít, a to na výborné úrovni. Ani po téhle stránce tomu nemám co vytknout.

Byli jste pohromadě týden, dá se za tu dobu o hráčích zjistit i něco nového, co třeba při denním režimu nezjistíte?
I k tomuhle podobné akce slouží. Osobně už jsem tým znal poměrně dobře, takže jsem neobjevil nic, co by mne zásadně překvapilo. Ale nějaké nové věci při takovém pobytu vždycky zjistíte. Týden je z mého pohledu tak akorát, od pátku do pátku je ideální čas.

Pozitivem je také to, že se do hry zapojili i hráči, kteří v úvodu přípravy po zranění ještě nehráli. Byli jste spokojení s jejich vytížením?
Jsme pochopitelně rádi, že kluci, kteří měli z nějakého důvodu pozvolnější vstup do přípravy, do hry naskočili a odehráli solidní porci minut. A navíc že se nikdo vážněji nezranil, to je vždycky jenom dobře.

Jak teď budou vypadat nejbližší dny a týdny?
Ještě minimálně dva týdny se do toho budeme hodně opírat, na standardní zápasový režim přejdeme zhruba od půlky února. Čekají nás čtyři zápasy, těžko odhadovat, v jakých podmínkách. To se v tomto období vždycky liší. Minimálně v Nitře bychom měli hrát na přírodní trávě.

Na soustředění vás bylo dvacet, tři hráči zůstali v Brně. Jakou další představu ohledně podoby kádru máte?
Po sobotním individuálním tréninku se sejdeme v pondělí, postupně se zapojí i marodi, kteří zůstali v Brně. Tonda Růsek, Ondra Pachlopník a Dominik Kříž. Co se týče kádru, pracujeme s tím, co máme. A v průběhu února se uvidí, jestli se nám podaří ještě někoho přivést nebo jestli někdo odejde na hostování, což by se prioritně týkalo mladých hráčů.

Díky za rozhovor!

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...