Jurdík by chtěl ve Zbrojovce zůstat

Jurdík by chtěl ve Zbrojovce zůstat

Dvacetiletý útočník Milan Jurdík v těchto dnech usiluje o místo v kádru Zbrojovky, v jejímž dresu by se chtěl prosadit v první lize a potvrdit tak svůj talent.

Za Zbrojovku odehrál Jurdík v přípravě zatím všechny čtyři zápasy a podle trenérů si vede velice dobře. O jeho příchodu do Brna by se mělo jednat s vedením pražské Sparty ještě před odjezdem na soustředění do Rakouska. "Kluby mezi sebou jednají a tento týden by se to mělo vyřešit. Já jen doufám, že to dopadne dobře, abych tady mohl zůstat. Cítím se tady totiž výborně. Kluci mě přijali skvěle a zatím je to supr," pochvaluje si atmosféru v brněnské kabině rodák z Považské Bystrice, který však má české občanství.

V dorosteneckém věku byl obávaným kanonýrem a na pár minut si dokonce vyzkoušel prvoligovou atmosféru v dresu pražské Sparty. Stále ještě jako osmnáctiletý mladíček nastupoval na podzim roku 2010 poměrně pravidelně v nejvyšší soutěži během hostování v Příbrami, ale pak se jeho výkonnostní růst trochu pozastavil.

"Asi jsem nezvládl přechod z dorostu do chlapů. Ve Spartě je navíc na mladé kluky velký tlak, chtějí hned vidět výsledky. A odchovanci to tam mají dost těžké. První ligu jsem si vyzkoušel v Příbrami, kde to myslím nebylo nejhorší, jenomže jsem měl trochu smůlu a nedařilo se mi dávat góly. Snad bude v Brně moje střelecká produktivita vyšší, abych Zbrojovce pomohl," věří Jurdík, že číslo jedna v jeho statistice prvoligových branek se rychle změní.

Střelecky se probudil v závěru loňské sezony, když v posledních pěti kolech čtyřikrát skóroval za sparťanskou juniorku. "Předtím jsem moc nehrál, protože k nám chodilo hodně lidí z áčka. My jsme celý týden trénovali a zápasy pak hráli jiní. Vedení klubu chtělo zachránit druhou ligu, což se stejně nepodařilo. Až když to bylo vlastně jasné, tak teprve dostali v závěru sezony šanci mladí," přibližuje situaci z jara, kdy se jednou trefil i do sítě Zbrojovky. "Dobře si na to pamatuju. A doufám, že těch gólů dám na Srbské ještě hodně," věří Milan Jurdík.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...