Halaška se potkal s někdejším idolem

Halaška se potkal s někdejším idolem

Asi největším otazníkem v brněnské sestavě je zatím post druhého útočníka, který by měl zaujmout místo vedle kapitána Petra Švancary. Momentálně má k němu pravděpodobně nejblíž Milan Halaška, jenž přišel do Zbrojovky v létě z druholigové Opavy.

Na předloktí má vytetováno slovíčko "combative", což v angličtině znamená "bojovný". V těchto dnech Milan Halaška bojuje o místo v základní sestavě fotbalistů Zbrojovky. "První ligu jsem dosud nehrál, takže je to pro mě určitě posun v kariéře a zároveň obrovská výzva. Věřím, že tuto šanci chytnu za pačesy," prohlásil čtyřiadvacetiletý odchovanec krnovské kopané.

Do velkého fotbalu nakoukl v Opavě, kde odehrál posledních sedm sezon. Ve druhé lize stihl odehrát 125 zápasů, v nichž vstřelil 27 branek. Má v sobě potenciál střelce, což dokázal v sezoně 2008/2009, kdy jako dvacetiletý mladíček nastřílel deset gólů. Vloni se trefil osmkrát a rok předtím dokonce dvanáctkrát, ovšem to hrála Opava v MSFL. "To byl bohužel tak trochu ztracený rok nejen pro mě, ale pro celou Opavu. Byla strašná škoda, že jsme nešťastně sestoupili. Ale hned za rok jsem byli zpátky, takže jsem nakonec ani nelitoval, že se před sezonou nedotáhl můj chystaný přestup do druhé rakouské ligy," připomněl neuskutečněné zahraniční angažmá.

Letos však už nezaváhal a po sedmi letech dal Opavě sbohem. Vidina nejvyšší soutěže byla příliš lákavá. Usilovala o něj i Jihlava, zájem projevily také České Budějovice. Jenže Milan si zvolil Brno. "Rozhodla tradice Zbrojovky, byla to pro mě celkem jasná volba. Navíc to mám i poměrně blízko domů, jak do Krnova, tak i do Chuchelné, kde žije moje přítelkyně. V Brně bydlím zatím na hotelu, ale už jsem si vyhlédl byt," prozradil Halaška.

Skutečnost, že nyní nastupuje v útoku s Petrem Švancarou, je pro něj obzvlášť zajímavá. Jako kluk totiž fandil při zápasech Opavy, v jejímž dresu zářil právě Švancara, který byl s dvaceti góly nejlepším druholigovým střelcem. "Tehdy by mě samozřejmě nenapadlo, že si se Švancim někdy zahraju. Je to pro mě čest. Zatím nám to na hřišti myslím docela klape a navíc je to super kluk," neskrývá nadšení ze svého nového kapitána.

Milan Halaška se už nemůže dočkat začátku prvoligové sezony, i když vlastně pořádně neví, co má od této soutěže očekávat. "Jsem samozřejmě zvědavý a chtěl bych dokázat, že na ligu mám. Těžko můžu odhadovat naše šance, ale věřím, že budeme hrát atraktivní fotbal pro diváky a nebudeme mít potíže se záchranou. Zatím mám dobrý pocit, hráčská kvalita tady je a také podmínky jsou výborné. Ty byly slušné i v Opavě, ale tady je to ještě o stupínek výš. Doufám, že podobné to bude s diváky. V Opavě jich chodí celkem dost, tak jsem zvědavý na ty brněnské," dodal muž, na něhož jsou zase naopak velice zvědaví fanoušci Zbrojovky.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...