Kádr Zbrojovky opouští Kasálek

Kádr Zbrojovky opouští Kasálek

Prvoligový kádr Zbrojovky by se měl během tohoto týdne výrazně přiblížit své finální podobě. Zatímco smlouvy s potenciálními posilami jsou těsně před podpisem, někteří hráči budou muset naopak kabinu A-týmu opustit. Prvním z nich je obránce Martin Kasálek.

V neděli odjede A-tým Zbrojovky na týdenní soustředění do Rakouska, kterého by se měli zúčastnit víceméně hráči, s nimiž se počítá i pro prvoligovou sezonu. Mezi nimi už nebude levý obránce Martin Kasálek. "Kasálkovi skončila smlouva a klub nemá zájem na jejím prodloužení. Hráč si proto momentálně hledá jiné angažmá," uvedl Zdeněk Kudela, sportovní ředitel klubu.

Z loňského širšího kádru opustí klub zřejmě i útočník Tomáš Kunc, jenž je momentálně na testech v nizozemském druholigovém celku Helmond Sport. Během tohoto týdne se kádr možná zúží o další jména, naopak těsně před podpisem jsou smlouvy s novými hráči Petrem, Hyčkou, Kaufmanem a také Husárem, jenž se do Zbrojovky vrací po působení ve Zlatých Moravcích. Do plného tréninku se po zranění zapojil také záložník Martin Sus.

Stále pokračuje hledání útočníka poté, co Sigma Olomouc neuvolnila Martina Doležala. "Už delší dobu s námi trénuje Jurdík ze Sparty a podle trenérů se zatím jeví slušně. Zkoušíme také Nekudu ze Sigmy Olomouc a máme rozjednáno i něco dalšího," poznamenal Kudela.

V tomto týdnu čekají Zbrojovku další dvě přípravná utkání - ve středu od 10.15 hod. v Zaječí s Baníkem Ostrava a v sobotu od 17 hodin v Moravské Třebové s Hradcem Králové.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...