Týden po "áčku" začala s přípravou i juniorka

Týden po

B r n o - Přesně o týden později než první mužstvo začaly letní galeje i juniorce. Ve čtvrtek 26. června přivítal trenér Richard Dostálek své svěřence před prvním tréninkem.

Kádr juniorky je notně pozměněn. "Někteří hráči se připravují s áčkem, například Tomáš Brigant, který se zatím podle našich informací jeví solidně. Drahoš se Studeným ukončili hostování, během něhož nedokázali přesvědčit, že by měli být platnými posilami pro první tým. Další hráči už se chystají na první sezonu mezi dospělými, naopak jsme přivítali dorostence," popisoval změny trenér Dostálek.

Proces ještě nemusí být konečný, je možné, že do Zbrojovky zavítá některý z nadějných mladíků. Nový je také vedoucí mužstva, který bude hráčům oficiálně představen během dneška. "Nesešli jsme se úplně všichni, někteří ještě mají z různých důvodů volno. Před tréninkem byli všichni v dobrém rozpoložení, po něm už ne," smál se Dostálek.

Toho letos čeká nabitý program - stal se totiž druhým asistentem u "áčka". "Ve čtvrtek jsme si dopoledne sedli a bavili se o konkrétních jménech, pořešili to, jak by vše mělo fungovat," popisuje kouč první začátky své nové funkce. "Juniory teď čeká tvrdý trénink a příští víkend hrajeme první zápas proti staršímu dorostu," dodává.

Kromě toho samozřejmě Dostálek řeší i případné pokračování hráčské kariéry. "Dnes s námi byl na tréninku Pepík Mazura, který mě opět přemlouval. Stále ale platí, že si vše nechám projít hlavou," naznačuje brněnská legenda, že rozhodnutí ještě nepadlo.

Fotbalový svět aktuálně nejvíc zajímá mistrovství světa. "Zatím příjemně překvapily týmy jako Mexiko, Kostarika, dobře hraje třeba Chile. Naopak zklamání jsou jasná - Itálie, Anglie, asi Portugalsko (rozhovor byl pořízen před koncem včerejších zápasů skupiny G - pozn. red.), Španělsko. Pokud bych měl tipovat vítěze, tak nejspíš někdo ze silné trojky Brazílie, Argentina, Německo," glosuje muž, který už má zkušenosti i se spolukomentováním fotbalových přenosů v televizi. "Nabídku jsem měl i letos během šampionátu. Ale to už bych doma nebyl vůbec," prozradil na závěr Dostálek, že na něj v ČT nezapomněli.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...