Ke druhému hernímu testu vyráží Zbrojovka do Rakouska

Ke druhému hernímu testu vyráží Zbrojovka do Rakouska

I druhý přípravný zápas odehraje Zbrojovka v rámci oslav, tentokrát míří za hranice do rakouského Poysbrunnu. Zdejší klub SCU Poysbrunn/Falkenstein slaví o víkendu hned několikero výročí.

Letos uplynulo 40 let od fúze klubů Poysbrunn (ten shodou okolností slaví 60. výročí) a Falkenstein (50. výročí). Aby toho nebylo málo, 40 let uplynulo od vzniku místního sportoviště.

Utkání má výkop v pátek 27. června ve 20:15, soupeřem Zbrojovky by měl být regionální výběr. Ještě předtím se představí i vídeňská Austria (od 18 hodin). Ze zápasu Zbrojovky bude zajištěn textový online přenos.

Hrát se bude na hřišti v areálu Sportplatz (po levé straně ulice Hauptstrasse na kraji obce, mapa zde). V ideálním provozu nezabere cesta z Brna více než hodinu, prakticky až před Poysbrunn vede komunikace E461.

Pro Zbrojovku to bude druhý test, ve kterém opět dostanou šanci dvě jedenáctky. "Ten formát zachováme. V akci chceme vidět především hráče, které tolik neznáme. Někteří z prověřených s námi nepojedou, tak jako někteří nehráli proti Líšni. To se tentokrát nejspíš bude týkat těch mladších," prozradil trenér Kotal.

Ten už mohl včera studovat los nového ročníku ligy. "Vnímám to tak, že jako vždycky záleží především na nás. Hrát budeme tak, jak se připravíme. Může být samozřejmě výhodou, že nemáme na začátek Spartu nebo Plzeň, na druhou stranu od duelů s nováčky se očekává výhra," naznačil, že spíše než na soupeře se Zbrojovka chce ohlížet na vlastní výkon.



Plakát z webu http://www.scu-poysbrunn-falkenstein.at/

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...