Fabián Slančík: Doufám, že očekávání naplním

Fabián Slančík: Doufám, že očekávání naplním

B r n o - Stejně jako Jan Sýkora se i Fabián Slančík v premiéře uvedl gólem, potřeboval na to šestadvacet minut. Proti Líšni odehrála slovenská posila první poločas a v tomto týdnu vstřebává tvrdé tréninkové dávky trenéra Kotala.

"Je to dřina, dostáváme pořádně zabrat. Ale v létě je to příjemnější než v zimě. Navíc vím, že musím tvrdě makat, abych se dostal do kádru," nedělá si z toho hlavu.

Je pochopitelné, že zápasy jsou pro hráče v této fázi sezony zpestřením. "Systém na tři útočníky jsem z Banské Bystrice neznal, ale je to o zvyku a věřím, že to půjde. Styl mi sedí, mám rád dlouhé míče, náběhy."

Slančík o sobě dal v minulé sezoně solidně vědět, vstřelil osm branek, svými góly pokořil i Slovan, Žilinu či Ružomberok. "Myslím, že to je zkušenostmi. Čím víc toho člověk odehraje, tím víc si věří a s tím přichází i góly. Doufám, že se mi získané zkušenosti povede zúročit i tady," věří, že v brněnském dresu bude nadále střílet branky.

Ostatně s tímto cílem byl do Brna přiveden. "Měl jsem i jiné nabídky, ale tahle mi přišla nejzajímavější. Vše se povedlo vyřešit snad během týdne či dvou. Česká liga je o stupínek výš, na angažmá se těším. Cílem je dostat se do kádru a přispět k dobrým výsledkům klubu. Doufám, že očekávání naplním," říká odhodlaně.

V Brně je Slančík poprvé. "Musím se tu trochu zorientovat, zatím ani nevím, kde přesně jsem," směje se. "V kabině zatím nikoho od vidění neznám."

Z loňského ročníku si Slančík odnesl ještě jednu zajímavou zkušenost - v utkání 13. kola na hřišti Košic počastoval rozhodčího větami, za které si vysloužil čtyřzápasový trest. "To, co jsem udělal, bylo hodně nesmyslné. I z toho jsem si odnesl poučení," věří, že se něco podobného nebude už opakovat.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...