Zahájeno! Zbrojovka odstartovala letní přípravu

Zahájeno! Zbrojovka odstartovala letní přípravu

B r n o - Pomyslná sekera zaťata, Zbrojovce začala příprava na novou sezonu. Trenér Kotal přivítal své svěřence v hojném počtu. Na hráče nyní čeká kondiční blok - ale také už první přípravné zápasy. Co je tedy nového v táboře brněnského týmu?

Na stadionu se objevilo i pět nových tváří. Zbrojovka se sešla takřka kompletní, chyběl pouze Muamer Avdić, který dorazí později. "Marek Kaščák se připravuje naplno, Pavel Mezlík má dva týdny individuální přípravu a když bude vše v pořádku, zapojí se do plného zatížení," řekl na úvod trenér Kotal k loňským marodům.

Na dotaz, zda se na hráče už těšil, se jen usmál. "Dovolená byla poměrně krátká, ale tak to je, nedá se nic dělat. Čeká nás práce, kádr je široký, určitě v něm nezůstanou všichni hráči. Na druhou stranu se jeho rozšíření nebráníme, pokud přijde zajímavá nabídka. Spíše hotový hráč, ne na testování," řekl Kotal.

Ten naordinuje svým svěřencům kondiční blok, který by měl trvat deset dní. V jeho rámci už Brňané naskočí i do zápasů - ten první hrají hned v neděli v Líšni. "Poté plynule začneme pracovat na dalších věcech. Ty zápasy musí hráči v rámci zatížení zvládnout."

Kotalovi se kádr trochu pozměnil. "Chtěli jsme určité typy jako náhradu za odcházející hráče, do každé řady někdo přišel. Talentovaný Sýkora by měl nahradit Skaláka, útok posílil Slančík a obranu Jugas, k tomu se vrací Kaščák, který by měl spolutvořit osu týmu. Máme teď nějaké časové období na určitou selekci a finální tvorbu kádru pro první ligu," dodal Kotal.

Jednotlivě se pak vyjádřil ke konkrétním jménům i sportovní ředitel Zdeněk Kudela. "Kubu Jugase jsme chtěli na přestup, ale to zatím nevyšlo. Ve hře je jeho angažmá na mládežnickém EURU, což samozřejmě cenu ovlivňuje. James zde již krátce působil na jaře a trenéru Kotalovi se líbil, je to typ, kterého potřeboval. Podobný jako Momo Traoré. Honza Sýkora by měl nahradit Jirku Skaláka. Věřím, že to bude takové překvapení, málokdo ho zná, ale je to komplexní hráč, kvalitnější v koncovce. A úderný by měl být i Slančík, myslím, že o sobě dá vědět. Zároveň to zvedne tlak na stávající útočníky."

Spolu s majitelem klubu Václavem Bartoňkem nevyloučili ani případnou další posilu. "Daří se nám pokračovat v naší vizi. Pro příklad toho, co chceme hrát, bych uvedl včerejší výkon Chilanů proti Španělskům. Maximálně zodpovědní, maximálně efektivní," přidal své přání Bartoněk.

Další novinky

  • Momo Traoré i s přispěním klubu sehnal zaměstnání ve firmě Mertastav. Stále ještě není jisté, jak to s jeho kariérou nadále bude, v příští sezoně by měl hrát za Tišnov 1.A třídu. Více napoví další vyšetření, která na Moma ještě čekají.
  • Farmářská Líšeň by měla hrát příští rok MSFL. "Výše postavené kluby o soutěž neprojevily zájem a povedlo se nakonec vykomunikovat postup Líšně. Pro nás i pro hráče je to samozřejmě dobré. Spolupráce obou klubů se ještě prohloubí," dodal k tomu Kudela. Více o tom přineseme v samostatném článku v souvislosti s přátelským utkáním, které oba kluby čeká v neděli.
  • Stadion na Srbské čekají změny - dojde k zastřešení čtyř sektorů, výměně sedaček, opravě střechy na stávající zastřešené tribuně a různým dalším úpravám. Během "juniorského" mistrovství Evropy, které se v ČR bude konat příští rok, by se v Brně měly připravovat týmy "moravské" skupiny. Oprava by měla stát 17 milionů a pomůže s ní město Brno.
  • Noví hráči byli ihned vyzpovídáni, rozhovory s nimi se na webu postupně objeví v následujících dnech.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...