Chyběl mi větší klid, mrzí Večeřu šance proti Strání

Chyběl mi větší klid, mrzí Večeřu šance proti Strání

B r n o - Čtvrtý zápas ve třetí lize zbrojováckému béčku nevyšel. V utkání proti Strání si střelci domácího týmu v první půli vylámali zuby na perfektně chytajícím Vítu Nemravovi a čtyřikrát inkasovali. Čestný úspěch Zbrojovky zaznamenal ve druhém poločase forvard Filip Večera. Bezprostředně po zápase pochopitelně mnoho důvodu k radosti neměl.

Potleskem poděkoval domácímu kotli za podporu a přímo na hřišti se pustil do hodnocení. „Určitě je to škoda, protože výsledek podle mého neodpovídá předvedené hře,“ pravil brněnský útočník. „Myslím si, že kdybychom v prvním poločase využili všechny šance, které jsme měli, tak ten zápas vypadá úplně jinak. Bohužel soupeř nás potrestal ze všeho, co měl. Po právu jsme prohráli.“

Zbrojováci přitom začali zápas velmi dobře – měli více ze hry a vypracovali si i šance. Z dobré pozice pálil po rohu Štepanovský, po rychlé kombinaci před bránou neuspěl Černý. O chvíli později nepropálil brankáře Vit. A hosté ze Strání dvakrát nemilosrdně trestali. Domácí gólman Prodělal si pořádně nesáhl balon a už ho lovil ze sítě. „Tam byly individuální chyby, ale to není nic, co by se vyčítalo, protože tenhle styl chceme hrát. Chceme hrát odvážně, to občas chyby přináší. Soupeř takových kvalit je prostě využil,“ řekl Večeřa.

Jen on sám měl v první půli na noze hned dvě branky – nejprve přestřelil, v závěru první půle tváří v tvář exligovému Nemravovi ke smůle Zbrojovky přeloboval i břevno. „Chyběl mi určitě větší klid. Myslím si, že jsem to několikrát uspěchal. Tím pádem jsem ty šance nevyužil tak, jak by útočník měl. To mě štve,“ láteřil.

První půle se tedy mladým Zbrojovákům výsledkově nepovedla. Hosté se po pěkných akcích prosadili ještě dvakrát a do kabin se odcházelo za stavu 0:4. „Trenér chtěl hrát stejnou hru. Nechtěl žádný nakopávání. Cíl byl už nedostat branku. Nabádal nás, abychom hráli víc odvážně a prosadili se vepředu,“ přiblížil Filip poločasovou náladu v šatně.

Ve druhé půli se talentovaný střelec přeci jen dočkal. Jako správný útočník si naběhl na Křížův přízemní centr do malého vápna a jemnou tečí rozvlnil síť. „Šeďa dal výborný balon na Křížka do lajny. Křížek to přihrál pod sebe, já jsem si to tam našel a píchl jsem to kolem brankářovy nohy,“ popsal jediný gólový moment v podání Zbrojovky a svou třetí letošní trefu.

Utkání se opět hrálo ve fantastické atmosféře především díky zbrojováckému kotli. Vlajkonoši neúnavně fandili celých devadesát minut i za rozhodnutého stavu. „Určitě moc děkujeme. Jsou fantastičtí. Tímto bych je rád vyzval, aby přišli znovu, protože příště už určitě vyhrajeme. Fanoušci si to zaslouží,“ burcoval na závěr osmnáctiletý forvard.

další články

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U19) získali v sobotu cenný skalp pražské Slavie. Na hřišti...
U17: Zbrojovka v Edenu prohrála
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U17: Zbrojovka v Edenu prohrála

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U17) cestovali o víkendu do Prahy, kde je v Edenu čekal duel se...
Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém
A-tým
13.09.2024 | Martin Lísal

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný...

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si...