VIDEO: Jsem rád, že to hned napoprvé vyšlo, usmívá se Janetzký

VIDEO: Jsem rád, že to hned napoprvé vyšlo, usmívá se Janetzký

J i h l a v a - Na první gól v nové sezóně čekali Zbrojováci jen čtyři minuty. Rychleji to svedl naposledy v roce 1984 Róbert Kafka, rekord pak drží zásahem z první minuty v roce 1976 Josef Pešice. Jakub Janetzký se tedy zařadil do vybrané společnosti.

Neuplynuly ani čtyři minuty hry, když Janetzký ukázkově napálil míč po zpětné Smejkalově přihrávce. Gól, navíc při debutu v dresu Zbrojovky. „Jsem rád, že mi to tam spadlo. A hlavně že to pomohlo k bodům. Snažím se takhle střílet i na tréninku, ale že to takhle vyšlo hned napoprvé, za to jsem taky rád,“ usmíval se spokojený střelec po utkání.

Se třemi body se samozřejmě do Brna cestuje dobře. „Je super, že jsme první zápas zvládli. Sice to nebylo úplně tak, jak chceme hrát, ale to je teď momentálně asi jedno. Hlavně že jsme to zvládli a máme tři body.“

Snadné to dnes v Jihlavě nebylo, domácí neprodali kůži lacino. „Ještě po gólu jsme šli sami na bránu, to kdybychom proměnili, tak je po zápase. Jihlava pak byla v tlaku, ale že by měla vyložené šance, se asi říct nedá. Neměli jsme to úplně pod kontrolou, ale do ničeho jsme je nepouštěli,“ bilancoval Janetzký.

Ten má se svými spoluhráči před sebou páteční zápas v Opavě, kde dlouho působil. „Radši hraju než trénuju, takže mi nevadí, že hned v pátek hrajeme. A Opava? Jsem tam vlastně doma, ale moc kluků a lidí z realizáku už neznám, hodně se to proměnilo. Zase tak speciální to tedy pro mě není.“

další články

PREVIEW: Béčko v Bystrci hostí Hlubinu
B-tým
06.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko v Bystrci hostí Hlubinu

B r n o - Brněnský B tým jede na plný plyn i v reprezentační přestávce. V šestém kole...
Padesátník Holomek: Gól s bráchou mám ve vzpomínkách nejvýše
Ostatní
06.09.2024 | Martin Lísal

Padesátník Holomek: Gól s bráchou mám ve vzpomínkách...

B r n o - Dát v prvoligovém utkání gól, na který vám přihraje bratr? To se nepoštěstí každému....
VIDEO: Ohlédnutí za podzimním náborem
Mládež
05.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Ohlédnutí za podzimním náborem

B r n o - Ve středu 4. září proběhl na Srbské tradiční náborový trénink pro malé fotbalistky a...