Brno znovu nezvládlo první půli. Z Liberce se vrací bez bodu

Brno znovu nezvládlo první půli. Z Liberce se vrací bez bodu

L I B E R E C - Odčinit nepovedené domácí představení a pokusit se bodovat. Cíl severočeské mise zněl poměrně jasně. Trhlinu na plánu v podobě dvou uštědřených zásahů ale Liberec vytvořil již v první půli a navzdory zlepšenému výkonu Zbrojovky po změně stran a šancím Acosty či střídajícího Bazeljuka se Brnu nepodařilo skóre korigovat.

Na těžkém terénu se jako první dostali do zakončení domácí. Roh zahraný signálem zakončoval Oscar, míč trefený holení ale skončil hodně mimo Melichárkovu bránu. Tu minula i hlavička Kerbra po Coufalově centru. Zbrojovka, která postrádala zraněného Poláka, se pokoušela hrozit z kontrů a Lutonského průnikovou přihrávku hasila domácí obrana až na poslední chvíli.

Ve chvílích, kdy se Brno pomalu osmělovalo, udeřil po prvním zaváhání brněnské obrany Liberec. Coufal sklepnul dlouhý nákop pro Breiteho, jehož ránu ještě Melichárek vyrazil, ale na dorážku Matěje PULKRABA byl již krátký.

Liberec byl i nadále aktivnější a do poločasu se dočkal také druhé branky. Oscarovu ránu Melichárek dokázal zneškodnit, pro Brno ale nešlo o dostatečné varování a v závěrečné pětiminutovce přidal druhý zásah z bezprostřední blízkosti opět Matěj PULKRAB. Branka ovšem neměla platit, když si pomezní sudí Wilczek nevšiml jasného Pulkrabova ofsajdu při sklepnutí Potočného.

Druhý poločas zahájila pěkná akce Slovanu s nedůrazným zakončením Breiteho, poté si už konečně připsala nebezpečnou šanci i Zbrojovka. Na Vraštilův přesný centr si naskočil Růsek, hlavou však zamířil pouze doprostřed brány. Severočeši ale pokračovali ve velké herní pohodě a po Bosančičově kolmici skončil Potočného lob jen těsně vedle pravé tyče.

V 66. minutě měli dobrou šanci ke skórování oba celky. Nejprve Folprechtovu ránu po propadnuvším centru zastavila obrana Zbrojovky až na brankové čáře, v následném brejku musel po dělovce Acosty zasahovat Hladký. Skóre tak zůstalo beze změny.

Zbrojovka se v závěrečné desetiminutovce snažila alespoň korigovat skóre, Bazeljukova hlavička po centru Pilíka však znovu narazila jen na připraveného Hladkého. Brno tak stejně jako před týdnem doplatilo na nezvládnutou první půli a ze severu Čech se vrací bez bodového zisku.

Trenér Pivarník po utkání v Liberci
17.03.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání v Liberci

L i b e r e c - A zase ten první poločas... Fotbalisté Zbrojovky v něm v Liberci dvakrát...
Trenér Pivarník před utkáním v Liberci
14.03.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník před utkáním v Liberci

B r n o - Na fotbalisty Zbrojovky čeká tradičně nejdelší cesta za fotbalem - v rámci 21. kola...

Fotogalerie

Všechny fotografie