Nepovedený první poločas znamená první domácí prohru v jarní části

Nepovedený první poločas znamená první domácí prohru v jarní části

B r n o - Brněnská Zbrojovka po dvou vydařených zápasech tentokrát na body nedosáhla. Hosté z Mladé Boleslavi si nachystali bleskový úder a hrozivý první poločas pokračoval dalšími dvěma góly. Po změně stran se Brňané i přes několik možností do zápasu už nedokázali vrátit a Středočechům tak letos i podruhé podlehli 0:3.

Hosté měli do utkání raketový start. Ve druhé minutě duelu se po pravé straně protáhl Konaté a svým přízemním centrem hledal ve vápně někoho v bílém. Míč odvrátila domácí obrana pouze na nohu Jiřího Valenty, který neměl problém s posláním míče pod víko domácí klece.

Šanci na srovnání si Zbrojovka vypracovala po čtvrthodině hry. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal na vrcholu pokutového území Krejčí, ale jeho pokusu scházelo pár centimetrů a branku Boleslavi minul. Bohužel pro domácí zafungovalo pravidlo nedáš - dostaneš a o tři minuty později slavili hosté. Centr z levé strany nedokázali obránci Zbrojovky eliminovat a k odraženému míči se dostal opět Jiří Valenta, jenž překonal Melichárka. Po dvaceti minutách vedla Boleslav v Brně 2:0, což bylo pro drtivou většinu osazenstva na stadionu na Srbské ulici doslova šokující.

Prolomit trápení domácích se snažil Martin Juhar, ale jeho rána z dálky nenadělala brankáři Poláčkovi větší problém a míč jednoduše zastavil. První poločas prostě nebyl pro Brno šťastným. Výborný zákrok musel vytáhnout Melichárek proti dalekonosné střele Valenty, který se snažil dosáhnout hattricku, ale brněnský gólman byl proti a vyrazil míč na roh. Ten zahráli hosté nacvičeným signálem, po krátké rozehrávce přišel centr Valenty, který do sítě uklidil dobře naběhnutý Lukáš Pauschek. V závěru poločasu mohl navýšit hostující vedení Jánoš, ale branku Melichárka povedenou ranou minul.

Brněnskou letargii mohl po třech minutách druhé půle prolomit Konstantin Bazeljuk, ale jeho rána z bezprostřední blízkosti hostující defenzíva zvládla. Snížení mohla přinést také akce Acosty, který se protáhl na pravé straně, ale jeho centr střídající Michal Škoda poslal nad bránu. Celkově byla Zbrojovka ve druhé půli aktivnější, ale recept na brankáře Poláčka se jí najít nedařilo.

Ve dvaasedmdesáté minutě mohlo Brno zahrozit v situaci tři na tři, ale Acosta, který vzal zakončení přečíslení na sebe, nedokázal zamířit přesně a míč skončil v zámezí. Zbrojovka dokázala ve druhém poločase svého soupeře dostat pod výrazný tlak, ale k brance jejich snažení nevedlo. Do dobré pozice se dostal v závěru půle Michal Škoda, když převzal míč od aktivního Acosty, ale nedokázal propálil obránce Takácse, který se mu postavil do cesty. Zbrojovka tak doma nedokázala najít recept na brankáře Poláčka a poprvé v jarní části soutěže ochutnala domácí porážku.

VIDEO: Nerozumím tomu, co se tu dnes stalo, kroutil hlavou Kratochvíl
A-tým
11.03.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Nerozumím tomu, co se tu dnes stalo, kroutil...

B r n o - Ze sobotního duelu dvou týmů, ohrožených sestupem vyšla nakonec lépe Mladá Boleslav,...
VIDEO: Trenér Pivarník hodnotí utkání s Mladou Boleslaví
10.03.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Pivarník hodnotí utkání s Mladou...

B r n o - Začátek jako ze zlého snu, zbytek poločasu nebyl o moc lepší - a za stavu 0:3 už musela...
VIDEO: Hůř jsme začít nemohli, štvalo po utkání Lutonského
10.03.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

VIDEO: Hůř jsme začít nemohli, štvalo po utkání...

B r n o - Jako ve špatném snu si zřejmě připadali hráči Zbrojovky během prvního poločasu sobotního...

Fotogalerie

Všechny fotografie