Zbrojovka prohrála v Olomouci 3:0

Zbrojovka prohrála v Olomouci 3:0

O l o m o u c - Fotbalisté Zbrojovky nedosáhli na kýženou výhru ani ve čtvrtém utkání. Na hřišti Olomouce rozhodla o osudu utkání pětiminutovka, ve které domácí třikrát skórovali. Žádný další gól již nepadl a Brňané tak na Hané podlehli 0:3.

Utkání začalo svižně - a pro Brno nadějně. První střelou v zápase se prezentoval Fortes, kterého skvěle vychytal Buchta. Následovaly dva rohové kopy a nikdo v tu chvíli netušil, k čemu se schyluje.

Sigma totiž v rozmezí pěti minut zasadila Zbrojovce těžké K.O. v podobě tří branek v síti Melichárka. Jako první se prosadil Texl, který nedal brněnskému gólmanovi šanci. V krátkém sledu si balon vybojoval Houska a po individuální akci přidal druhý gól. Totálně otřesená Zbrojovka po patnácti minutách inkasovala ještě jednou. Střelec první branky Texl si zpracoval přihrávku, která prošla napříč celým vápnem, a přidal třetí gól svého týmu.

Celá Olomouc v ten moment prožívala obrovskou euforii, naopak Zbrojovka byla opařená. A mohla být ráda, že balon z kopačky Jemelky skončil těsně nad břevnem. Svoji šanci neproměnil také Sladký, jehož střele chyběl kousek. Brno se oklepalo až po dobré půlhodině. Blízko snížení měl ve třicáté páté minutě Jovanovič, který hlavičkoval po rohu těsně nad.

Jovanovičova šance přeci jen přinesla na kopačky Zbrojovky více sebedůvěry. Vidět byl opět Fortes, první branku týmu v červeném měl na noze Michal Škoda, když zakončoval na zadní tyči. Ke smůle hostů se do střely vložil Sladký a nebezpečí zahnal. Po následném rohu nechybělo moc ani Lutonského ráně.

Ve druhé půli se olomoucký Falta se odhodlal k zajímavé kličkované, nakonec ale trefil Jovanoviče. Hezkou narážečku předvedl Polák s Lutonským, prvně jmenovaný byl ve vápně zablokován. Nový muž na hřišti Krejčí vypálil technicky a balon bohužel jen lízl tyčku.

Zbrojovka bojovala nadále, i když čas rychle ubýval. Koné si přehodil obránce, ale slabou střelou Buchtu rozhodně z míry nevyvedl. Brankář Olomouce byl v pohotovosti i při centru Šurala, když sebral míč před hlavičkujícím Koném. Poté zahrozila Sigma, Plšek měl na hlavě čtvrtý zásah, ale netrefil odkrytou bránu. Čtvrhodinku před koncem se na hřišti objevil i Ashiru. Při svém prvním kontaktu s míčem si pohrál s obráncem, ale svým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů. V závěru se Brno snažilo alespoň o kosmetickou úpravu skóre, velkou příležitost už si ale nevytvořilo a z Olomouce odjíždí bez bodu.

Kapitán Pavlík hodnotí utkání v Olomouci
21.08.2017 | Martin Lísal

Kapitán Pavlík hodnotí utkání v Olomouci

O l o m o u c – Nadějný vstup, pak trojitý úder Sigmy. Takový byl úvod utkání 4. kola na hřišti...
Trenér Habanec hodnotí utkání v Olomouci
20.08.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání v Olomouci

O l o m o u c - Fotbalisté Zbrojovky nedosáhli na výhru ani na čtvrtý pokus. O osudu utkání na...
Na Zbrojovku čeká další derby, míří do Olomouce
18.08.2017 | Martin Lísal

Na Zbrojovku čeká další derby, míří do Olomouce

B r n o – Zbrojovku čeká čtvrté ligové utkání, v neděli 20. srpna se v 17 hodin představí na hřišti...

Fotogalerie

Všechny fotografie