Znovu 3:0 - Zbrojovka veze výhru z Kroměříže

Znovu 3:0 - Zbrojovka veze výhru z Kroměříže

K R O M Ě Ř Í Ž - V posledním venkovním zápase letošního podzimu zavítali fotbalisté Zbrojovky na hřiště nováčka z Kroměříže. Už v úvodním dějství potvrdili roli favorita, když brzy otevřel skóre Denis Alijagič a po půlhodině přidal druhý zásah z penalty Jakub Řezníček. Ve druhém poločase pak pojistil výhru Brna Jan Štěrba a Zbrojovka tak podruhé v řadě vítězí poměrem 3:0.

Kouč Tomáš Polách musel pro poslední venkovní utkání podzimu učinit v sestavě dvě změny, když neměl k dispozici Ondřeje Pachlopníka a Jiřího Texla. Jejich místa zaujali Jan Hellebrand a Roman Potočný.

Brňané začali utkání na hřišti nováčka aktivněji a brzy se také dostali do vedení, když se po rychlé akci octl na zadní tyči Denis Alijagič, který otevřel již v páté minutě skóre duelu – 0:1. Domácí kontrovali střelou Jelečka u přímého kopu, ten trefil pouze zeď. Po čtvrthodině už byla šance Kromeříže na vyrovnání o něco vážnější, Chwaszcz se dostal na křídle do brejku, ale ten zakončil jen ranou do boční sítě.

Zbrojovka byla nicméně i nadále aktivnějším týmem a kombinovala směrem vpřed. Lehké nebezpečí nadělal ve vápně centr Potočného, který vypadl Dostálovi, spoluhráči z obrany mu však pomohli. Další důležitá situace přišla po půlhodině, kdy se ve vlastním vápně provinil faulem na Granečného Jaroň a byla nařízena penalta. Té se chopil kapitán Jakub Řezníček a tvrdou ranou mířil mimo dosah brankáře, přičemž zaznamenal dvanáctý zásah v sezóně. V závěru půle pak měli Kroměřížští největší šanci snížit, když se Jeleček dostal do zakončení na penaltě, ale Berkovec jeho pokus s jistotou zneškodnil.

V úvodu druhé půle hosté z Brna opět diktovali tempo hry a s dvoubrankovým náskokem v zádech hráli uvolněně. Po hodině hry nejprve táhl rychlý brejk Potočný, který servíroval míč před prázdnou bránu, ovšem domácí Cupák na poslední chvíli zakročil a odvrátil na roh. Po něm však přišel přesný centr do šestnáctky, kde se nejlépe zorientoval obránce Jan Štěrba a zvýšil na 0:3. Třetí branka Zbrojovku definitivně uklidnila.

Poláchovi svěřenci i nadále pokračovali aktivně s míčem a tlačili se vpřed, dvacet minut před koncem se do hry místo Potočného a Alijagiče dostali Kronus se Smejkalem. V 75. minutě pak hosté byli blízko i čtvrté brance, když Fousek prošel individuálně do vápna a tečovaný pokus vyškrábl Dostál na břevno. Míč se poté odrazil k Řezníčkovi, kapitán Zbrojovky však taktéž trefil horní tyč.

Ve zbývajících minutách se utkání už pouze dohrávalo a Brno směřovalo za jasným vítězstvím. Na hřiště se podívali ještě Toman s Gaszczykem a v závěrečných minutách i Ondřej Šlapanský. Martin Berkovec podruhé v řadě udržel čisté konto a Zbrojovka zvítězila shodně 3:0, díky čemuž se posouvá v tabulce na průběžné třetí místo.

VIDEO: Trenér Polách po utkání v Kroměříži
A-tým
04.11.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání v Kroměříži

K r o m ě ř í ž – Druhý zápas, druhá výhra 3:0. Zbrojovka je pod trenérem Tomášem Poláchem zatím...
VIDEO: Zasloužená výhra, ale nerodila se lehce, říká Štěrba
A-tým
04.11.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Zasloužená výhra, ale nerodila se lehce, říká...

K r o m ě ř í ž - Nula vzadu, výhra a jako bonus vstřelený gól. Obránce Jan Štěrba, který se v...
PREVIEW: První polovinu soutěže uzavřeme v Kroměříži
A-tým
02.11.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: První polovinu soutěže uzavřeme v Kroměříži

B r n o - Zbrojováci mají před sebou patnáctý duel letošní FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Polovinu soutěže...

Fotogalerie

Všechny fotografie