Zbrojovka zvládla roli favorita a po výhře nad Skalicou postupuje do další fáze Tipsport ligy

Zbrojovka zvládla roli favorita a po výhře nad Skalicou postupuje do další fáze Tipsport ligy

B R N O - Poslední utkání základní skupiny Tipsport ligy Zbrojovka proti Skalici zvládla a postupuje z prvního místa do další části soutěže. Vítěznou a zároveň jedinou branku duelu obstaral v první půli Martin Juhar.

Trenér Pivarník se stejně jako v předchozích duelech rozhodl poslat do utkání dvě jedenáctky, jednu na každý poločas. Utkání bylo navíc premiérově pod dohledem videorozhodčího.

Hned v úvodu utkání musel předvést brankář Zbrojovky Melichárek dobré čtení hry, když vystihl pas za obranu a zabránil tak úvodní šanci hostí. Na druhé straně mohl otevřít skóre Juhar, ale tváří v tvář Pavličkovi vybojoval pouze roh. Zikl zase po svém průniku skončil na trávníku, penalta se ovšem nepískala. Zbrojovka držela větší část první půle svého soupeře pod tlakem, ale pozorná a hlavně aktivní obrana Skalice nepřipustila žádné výraznější ohrožení branky Pavlička.

V pětadvacáté minutě se do míče na hranici vápna opřel Jan Polák, ale střela mu nesedla dle představ; brankář Skalice neměl těžkou úlohu a míč skryl v náručí. Gólu se fanoušci v areálu na VUT dočkali až v 34. minutě, a stálo to za to! Martin Juhar obešel několik protihráčů i gólmana a z úhlu dopravil míč do sítě. V závěru mohl střelec úvodní branky skórovat podruhé, ale svou hlavičku poslal mimo.

Na začátku druhé půle zahrozila hned z kraje Skalica, ale skákavý míč naštěstí pro Brno jen proletěl vápnem a nikdo z hostujících hráčů jej neusměrnil do branky. Nebezpečně zahrozila Skalica i v devětašedesáté minutě, kdy zahrávala nebezpečný volný kop, ale s následným centrem si poradila pozorná obrana domácích.

Halouska si ve druhé půli celkem zachytal, zatímco jeho protějšek měl méně práce. Starosti mu dělal dravým průnikem Růsek či povedenou ranou Martin Juhar. Tentýž hráč protáhl gólmana také z přímého kopu.

V závěrečných minutách měli hosté řadu šancí na srovnání, výtečný Halouska ale odolal, svůj výkon korunoval efektním zákrokem při přímém kopu. Zbrojovka tak díky výhře rozhodla o svém postupu z první příčky skupiny C do další fáze Tipsport ligy.

Trenér Pivarník po utkání se Skalicou
A-tým
18.01.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání se Skalicou

B r n o - Zbrojovka prodloužila zimní vítěznou sérii, uspěla i ve čtvrtém utkání. Výhra se...
Zbrojovku čeká v Tipsport lize boj o Final Four, hostí slovenskou Skalicu
16.01.2018 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká v Tipsport lize boj o Final Four, hostí...

B r n o - Zbrojovka ve středu uzavře účinkování ve skupině C zimní Tipsport ligy. Od 13 hodin se...

Fotogalerie

Všechny fotografie