Zbrojovka si v poháru chuť nespravila a po prohře končí

Zbrojovka si v poháru chuť nespravila a po prohře končí

H o l i c e - Do třetice všeho zlého. Zbrojováci bohužel nevybředli z výsledkové mizérie v úvodu nové sezony a také ve třetím soutěžním utkání odešli poraženi. V MOL Cupu nestačili na třetiligový tým HFK Olomouc.

Utkání hrané na stadiónu v městské části Holice začala Zbrojovka proti třetiligovému soupeři aktivněji. Už ve druhé minutě se dostal do šance Michal Škoda, ale jeho pokus skončil jen na spojnici branky HFK. O čtyři minuty nato zahrozili poprvé také domácí fotbalisté, Krejčího však v rozhodující chvíli dobře atakoval Pavlík a rána domácího záložníka skončila nad.

Ten samý hráč měl další možnost po čtvrthodině hry, když se dobře uvolnil po stahovačce, osamocen před brankou ale znovu mířil jen nad břevno. Druhou velkou možnost si poté vypracovalo také Brno, Vraštil uvolnil Koného, ale ten v tutové šanci napálil míč vysoko nad. Zbrojovka opticky držela míč, převahu ale nedokázala přetavit v další výraznější šance, nepomohla ani série rohových kopů.

Právě Koné měl nakonec ještě jednu šanci, když jej našel ve vápně centr Fortese, ale hostující forvard poslal svou hlavičku, podobně jako zakončení chvíli předtím, nad branku. Do vedení se naopak dostali ještě v první půli domácí. Buček po zaváhání v rozehrávce nastartoval svoji přihrávkou Luboše HORKU, který se protáhl až do vápna a nad padajícím Halouskou otevřel skóre duelu – 1:0.

Druhou půli začala Brněnští skvěle. Po dvou minutách hry vlétl do nekoncentrované obrany Olomouce Musefiu ASHIRU, uvolnil se kličkou na střed a poté se štěstím kolem brankáře Muchy vyrovnal – 1:1. Za čtyři minuty mohl skóre duelu otočit Fortes, jeho prudký centr ale Mucha vyrazil mimo nebezpečné území. Po hodině hry si domácí vzali náskok zpět. K odraženému míči ve vápně se po rohovém kopu jako první dostal Marek BANASIK a prudkou střelou vrátil domácí zpět do stavu euforie – 2:1.

Zbrojovka měla na vyrovnání zhruba 25 minut. Deset minut před koncem to zkoušel z přímého kopu šikovně střídající Janošek, Mucha nakonec jeho ránu s notnou dávkou štěstí vyrazil. Poslední možnost při velkém tlaku Zbrojovky měl Koné, jenž se dostal úplně volný k hlavičce, tu však nasměroval těsně vedle tyče. Brno ze svého tlaku vyrovnání nevytěžilo a s letošním ročníkem MOL Cupu se tak loučí.

Zbrojovka vstoupí do pohárových bojů na hřišti třetiligové Holice
07.08.2017 | Martin Lísal

Zbrojovka vstoupí do pohárových bojů na hřišti...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky vstoupí v úterý 8. srpna také do pohárové soutěže. V MOL Cupu je ve...