Pivarníkova premiéra na jedničku, Zbrojovka porazila Slovácko!

Pivarníkova premiéra na jedničku, Zbrojovka porazila Slovácko!

B R N O - První soutěžní zápas Romana Pivarníka na lavičce Zbrojovky nebyl ničím jiným než moravským derby proti Slovácku. Po bezbrankové první půli přišel výborný úvod druhé půle, kdy se prosadil Škoda. Pojistku na výhru přidal v závěru Tomáš Pilík a i přes snížení Zajíce si Zbrojovka připsala důležité tři body.

Trenér Pivarník učinil oproti utkání na Slavii hned šest změn v sestavě. Zbrojovka byla v úvodu utkání lehce aktivnější a její aktivitu mohl zúročit po rohovém kopu Polák, ale jeho hlavičku zastavil v cestě do branky jeden z obránců. V dalším pokusu ztroskotal domácí Koné, jenž nedosáhl na centr Škody a míč podskočil. Krátké přerušení hry způsobilo zranění Tomáše Břečky, kterého musel nahradit Jan Juroška.

Otevřít skóre duelu mohl po čtvrthodině hry opět Francis Koné, který se dostal k hlavičce po rohu Kratochvíla, ale jeho ránu vytáhl výborným zákrokem brankář Heča. Po neúspěšné akci na straně jedné přišla velká příležitost na straně druhé. Po centru z levé strany se sám před Melichárkem zjevil Jan Navrátil, ale jeho nerazantní a nepřesná střela pouze udržela domácího brankáře v provozní teplotě. Podobně dopadl i jeho jmenovec Juroška, který se do podobné šance dostal o sedm minut později. Hostující náhradník zakončil celou akci lépe než Navrátil, ale míč stejně nezamířil mezi tyče.

Zbrojovku se snažil poslat do vedení v dvaatřicáté minutě Juhar, ale jeho dalekonosná rána pouze skončila v rukavicích brankáře Slovácka. Utkání pokračovalo spíše ve stylu dobývání území, nikoli pohledných akcí a střel. Po první půli se tak oba celky rozešly smírně a bez branek.

Druhý poločas začal pro Brňany velmi přívětivě. Ihned po výkopu dokázal vyvinout Koné tlak na brankáře Heču, který pod tlakem poslal míč do autu. Po autovém vhazování nebezpečně odcentroval Kratochvíl na vzdálenější tyč, kde po Lutonského hlavičce dokázal dostat míč do sítě Michal Škoda a poslal Zbrojovku do vedení – 1:0.

Slovácko mohlo srovnat ze své první akce ve druhé půli, ale ránu Petra po křižném centru vytáhl Melichárek výborným zákrokem na rohový kop. Zbrojovka pokračoval v aktivní hře a do dobré šance se hnal Koné, ale v klíčovém momentu si míč předkopl až příliš a Heča mu jej vypíchl rukou na roh. Diváci na stadiónu na Srbské mohli být svědky kuriózní branky. Kratochvíl vybojoval míč na půlící čáře, všiml si špatného postavení brankáře hostí a snažil se jej přehodit pokusem z půli hřiště. Jeho pokusu nechybělo mnoho k tomu, aby zapadl pod víko Hečovy branky.

Domácí pokračovali v aktivní hře zejména po pravé straně a ta mohla přinést i další branku. Po centru z levé strany se k hlavičce dostal Polák, ale jeho pokus byl přizvednut na roh, nicméně nechybělo mnoho, aby míč zapadl ke vzdálenější tyči. Po již zmíněním rohovém kopu přišla další šance Zbrojovky. Rohový kop se podobně jako v první půli dostal až ke Konému, ale ten byl svou šancí tak zaskočen, že poslal míč z dobré pozice vysoko nad.

Velkou šanci na srovnání skóre dostali hosté v osmdesáté minutě, když Vraštil fauloval Hellebranda na hranici pokutového území Zbrojovky. K exekuci volného kopu se postavil Marek Havlík, ale bohužel pro hostující tým nastřelil pouze zeď. Vzápětí se hnal na Melichárka Jakub Petr, ale jeho akci zastavil praporkem pomezní rozhodčí – ofsajd. Definitivní pojistku přidal po třech minutách na hřišti Tomáš Pilík, který obdržel od Juhara perfektní pas do brejku a doslova si pohrál s Hečou a dobíhajícími obránci – 2:0.

V samotném závěru dokázali hosté snížit, neboť po sporném autu Navrátil prchl domácí obraně po pravé straně, naservíroval míč Tomáši Zajícovi a ten prostřelil Melichárka. Nic víc už hostující tým nedokázal a Zbrojovka tak dokráčela k veledůležité výhře nad Slováckem, díky které opustila poslední příčku.

Tomáš Pilík: Už když jsem přijímal balon, věděl jsem, co chci udělat
15.10.2017 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Roman Kantor

Tomáš Pilík: Už když jsem přijímal balon, věděl jsem,...

B r n o - Tomáš Pilík strávil při utkání se Slováckem na hřišti jen pár minut, přesto se stal...
VIDEO: Trenér Pivarník po vítězném utkání se Slováckem
14.10.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Pivarník po vítězném utkání se Slováckem

B r n o - Vítězná premiéra! Trenér Roman Pivarník dovedl Zbrojovku po reprezentační pauze k cenné...
Michal Škoda: Gól nás nakopl, pak už jsme zápas měli pod kontrolou
14.10.2017 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Michal Škoda: Gól nás nakopl, pak už jsme zápas měli...

B r n o - Léčba novým koučem zabrala - Zbrojovka doma zdolala Slovácko 2:1 a slaví druhou výhru v...

Fotogalerie

Všechny fotografie