Zbrojovka nestačila na mistra

Zbrojovka nestačila na mistra

P r a h a - Poslední zápas před reprezentační pauzou sehrála oslabená Zbrojovka v Edenu. Domácí Slavia se dostala do vedení těsně před pauzou a ve druhé půli výhru potvrdila, oba góly si připsal Necid. Brňané se tak z Prahy vracejí bez bodů.

Brňané nastoupili ve Vršovicích s několika změnami v sestavě. Absence vykartovaného Melichárka byla jasná, zdravotní problémy ovšem do hry nepustily ani Jablonského s Pavlíkem. Ligovou premiéru si tak odbyl Portugalec Gomes, mezi tyče se postavil Halouska.

Hned v úvodu se musel činit. Nejprve kryl ránu Hušbauera, poté jej zachránila tyč. O chvíli později zasahoval mladý gólman na bližší tyči. V osmé minutě se již Slavia trefila, naštěstí pro Zbrojovku zakončoval Danny z ofsajdové pozice a gól tedy neplatil. První náznak brněnské šance přišel až po deseti minutách. Zajímavě rodící se brejk skončil na příliš dlouhé přihrávce, kterou nedostihl Lutonský. První minuty byly pro Brno velice krušné.

Po delší odmlce Brnu opět zatrnulo. Hušbauer si narovnal balon a z dobrých třiceti metrů orazítkoval pravou tyč. Na druhé straně byl čistě zastaven Fortes. Halouska podržel brněnský tým i po střele Altintopa, kdy pohotovým zákrokem vytáhl míč mimo bránu. Centr na slavistického dlouhána Necida proskotačil brněnským vápnem až do zámezí. Zbrojovka se do šancí příliš nedostávala. Když už vybojovala balon, zastavila ji nepřesná přihrávka nebo se dopustila útočného faulu.

Fantastický zákrok vytáhl Halouska, který lvím skokem na brankové čáře zastavil gólovou hlavičku Ngadeua. Probrala se také Zbrojovka – Michal Škoda ale v dobré pozici Laštůvku příliš neprověřil. Nadějnější už byl střílený centr Fortese, který skončil jen těsně vedle brány. To, co si nikdo z Brněnských nepřál, přišlo dvě minuty před koncem prvního poločasu. K centru ze strany se mezi dvěma obránci protlačil Necid a nedal Halouskovi šanci.

O poznání aktivnější byl v podání našeho týmu úvod druhé půle. Zbrojovce se záhy naskytla zajímavá příležitost. Fortes udržel balon na hrací ploše, Škoda ho zatáhnul středem a předal Polákovi, ovšem následnou přihrávku od bývalého reprezentanta nepochopil a balon se tak dokutálel až k Laštůvkovi. A zase hrála Slavia. Sešívaní po jednoduché kombinaci uvolnili Altintopa, který nedokázal zamířit přesně.

Trenér Dostálek poslal postupně do hry Juhara, Koného a Přichystala, první jmenovaný se ihned pokusil ohrozit bránu, avšak vysoko přestřelil. Kvality Halousky prověřil také Van Buren – brněnský brankář si pohlídal svoji levou tyč. Čtvrthodinku před koncem už ale kapituloval podruhé. Volný Necid uklidil do sítě van Burenův centr.

Slavia utkání spíše dohrávala. Brňané se v závěru pokoušeli s výsledkem něco udělat – Lutonskému k centru bývalého slávisty Juhara chyběl kousíček. Zbrojovka tak prohrává v Edenu 2:0, se Slavií tedy na body nedosáhla počtvrté v řadě.

Trenér Dostálek hodnotí utkání na Slavii
01.10.2017 | Martin Lísal

Trenér Dostálek hodnotí utkání na Slavii

B r n o - Kýžená bodová injekce před reprezentační pauzou nepřišla, Zbrojovka prohrála na hřišti...